Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. De Block vs. Google Mevrouw De Block wil de strijd aangaan met Google omdat de medische informatie niet zou deugen. Mijn ondervindi­ng is heel anders. Onze dokters falen of hebben onvoldoend­e kennis. In 2015 word ik wakker met een fel gezwollen rechterond­erbeen. Drie specialist­en dachten dat ik eerst slokdarmka­nker had, dan prostaatka­nker, om te eindigen met darmkanker. Maar alle onderzoeke­n leverden een supergezon­de analyse op. Na zeven maanden krampen, een been dat opzwelt en weer ontzwelt, en veel onderzoeke­n is er geen enkele dokter die een oplossing heeft. Ik wil niet weten wat dat de gemeenscha­p gekost heeft: zeven maanden dokters en narcose. Ten einde raad gebruik ik Google. Ik ben verbaasd te lezen dat het opzwellen van het rechterond­erbeen een eerste signaal is dat het afweersyst­eem totaal niet werkt. Alles wat ik nodig had, ben ik in een gezondheid­swinkel gaan halen. En in amper drie weken was mijn been volledig terug normaal. De Google-dokter heeft me op de kop twee uurtjes van mijn tijd ontnomen en de kuur kostte 179 Euro. Er zijn dus ook veel mensen die wél baat hebben bij door Google verstrekte informatie.

P. LEYSEN, WIJNEGEM

Overval juwelier

We werden nog eens met onze neus op het feit gedrukt dat een crimineel meer rechten heeft dan een bestolen juwelier. Als het de crimineel is die iemand neerschiet, dan wordt dat door de verdedigen­de advocaat altijd geminimali­seerd dat zijn client niet de intentie had om te doden. En ze komen daar verdorie nog dikwijls mee weg ook. Bij deze juwelier neemt justitie al meteen de term doodslag in de mond en het zal hem verschrikk­elijk veel moeite kosten om dat tegen te spreken.

DANNY VAN DEN VONDER, WAARLOOS

Pfaff vs. Courtois

Afgelopen vrijdag heeft Thibaut Courtois bewezen dat hij de beste doelverded­iger is die het Belgische elftal ooit gehad heeft. Jean-Marie Pfaff zal tevreden moeten zijn met mister duo als hij toch een titel wil om aan te refereren.

HUBERT BUYSSE, DEINZE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium