Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pronostiek van de Franse pers

-

Sebastien Hazard

Radio France

“België is voor mij de beste ploeg van het tornooi. Al het goeds dat over dat team werd verteld, werd zo goed als meteen bevestigd. Ze kunnen alles. Goed verdedigen en goed aanvallen. Voor Frankrijk is dat anders. De vragen die we voor het tornooi hadden, zijn nog altijd niet echt beantwoord. Hoe raar dat ook lijkt. We weten dat we een enorm potentieel aan spelers hebben, maar tot waar reiken hun mogelijkhe­den nu precies? Dat is nog altijd de vraag. Hopelijk een definitief antwoord tegen België.”(lvdw)

Baptiste Vendroux

BeIN Sports

“Mijn hart is Frans en ik hoop dat Frankrijk wint. Maar als ik spreek uit mijn journalist­ieke overtuigin­g, zal het België worden. Ik volg het team nu al het hele tornooi en ik vind ze goed tot heel goed spelen. Tegen Panama was er wat kritiek, maar daar deden ze toch gewoon wat ze moesten doen: in een moeilijke eerste wedstrijd op het WK gewoon winnen met 30, met de individuel­e kwaliteit van de spelers die het verschil maakte. Neen, België wint. En het heeft ook wat met mijn persoon te maken: dan kan ik de finale live zien en van commentaar voorzien.”(lvdw)

Bertrand Metayer

Le Figaro

“België is de beste ploeg waar Frankrijk al tegen heeft gespeeld. Op offensief vlak zijn ze heel sterk, doordat die ploeg al zo veel langer samenspeel­t dan Frankrijk. Maar op verdedigen­d vlak zijn er wat zwakheden. De schorsing van Meunier is een nadeel. Zeker met de snelheid van Mbappé. België heeft langs de andere kant een zeer sterke spits met Lukaku. Hij wordt gevreesd in Frankrijk. Maar in Frankrijk leeft het gevoel dat we wereldkamp­ioen gaan worden. Ik denk 21 voor Frankrijk na verlenging­en.” (gegy)

Regis Dupont

L’Équipe

“Frankrijk is een stuk meer solide dan de vorige ploegen waar België tegen speelde. Niet dat Umtiti en Varane niets weggeven, maar de organisati­e staat steviger. Lukaku zal tegen een Europese verdedigin­g nooit kunnen doen wat hij de vorige matchen deed. Ik denk ook dat jullie veel hebben gegeven tegen de Braziliane­n. Frankrijk heeft minder energie verspild. Tot slot: wij hebben Mbappé, een toekomstig­e Gouden Bal. Die jongens is nog niet zo rijp als Hazard, maar op zijn 27ste zal hij verder staan dan Hazard op die leeftijd.”(kvu)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium