Gazet van Antwerpen Stad en Rand

IN DE RAND

- FOTO REUTERS

Hooligans bekogelen Braziliaan­se spelersbus met eieren

De Braziliaan­se nationale ploeg kon bij hun thuiskomst na de 12nederlaa­g tegen de Rode Duivels niet bepaald op een warm welkom rekenen. De spelersbus werd onderweg afgestopt door een groep Braziliaan­se hooligans, die de uitschakel­ing moeilijk konden verteren, velen van hen met tractors. De bus werd bekogeld met eieren en verwensing­en richting de spelers, terwijl de chauffeur zich voorzichti­g een weg door de menigte probeerde te banen.

Pamir de beer voorspelt Belgische overwinnin­g tegen Frankrijk

Pamir, een 11jaar oude beer die in de Royev Rucheyzoo in Siberië woont, heeft de uitslag van Frankrijk België voorspeld. De beer kreeg tijdens een evenement in de zoo twee jerrycans voorgescho­teld, de een beplakt met de Belgische vlag en de ander met de Franse vlag. Het grote dier stapte eropaf en duwde de Belgische jerrycan omver. Pamir, die eerder al viraal ging met zijn kungfukuns­ten, voorspelt zo een Duivelse overwinnin­g.

Staflid Kroatië moet weg na pro-Oekraïense uitspraken

Ognjen Vukojevic, lid van de technische staf bij Kroatië, moet het WK verlaten. Vukojevic zorgde zaterdag voor ophef door samen met verdediger Domagoj Vida de zege in de kwartfinal­es tegen Rusland te vieren met proOekraïe­nse uitspraken. “Dit is een zege voor Dynamo Kiev en Oekraïne”, zei Vukojevic in een filmpje. “Glorie aan Oekraïne”, voegde Vida eraan toe. De twee speelden in het verleden samen bij de club uit de hoofdstad van Oekraïne. De uitspraken liggen gevoelig omdat de politieke verhouding­en tussen Rusland en Oekraïne al jaren bijzonder gespannen zijn. Vida verklaarde nadien dat het om een grap onder vrienden ging en het duo bood zijn excuses aan. Voor Vukojevic, in een ver verleden even bij Lierse actief, mocht dat niet baten en de Kroatische bond trok zijn tornooiacc­reditatie in. “Op die manier willen we onze spijt betonen aan het Russische publiek”, klinkt het.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium