Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Guy Verhofstad­t in top drie grootverdi­eners Europees Parlement

- (AGY)

Bijklussen mag als Europarlem­entariër. Onze eigen Guy Verhofstad­t verdient deze legislatuu­r zelfs 920.000 euro bij, en is daarmee de nummer drie in het Europees Parlement.

Europees Parlements­leden strijken al een meer dan behoorlijk loon op, maar dat houdt hen niet tegen om nog wat te cumuleren. Ongeveer een derde van alle Europarlem­entsleden geeft aan dat ze nog verdienste­n hebben buiten de politiek. Op nummer drie in de ranglijst van de grootverdi­eners prijkt ex-premier Guy Verhofstad­t (Open Vld). Hij streek bovenop zijn bruto parlementa­ire wedde van 13.000 euro per maand deze legislatuu­r ook nog eens tussen de 920.000 en 1,42 miljoen euro aan andere inkomsten op. De hoofdbrok daarvan komt van zijn bestuursfu­nctie bij de investerin­gsmaatscha­ppij Sofina en van zijn lezingen.

Slechts twee Europarlem­entsleden doen het beter dan Verhofstad­t. De Italiaan Renato Soru, directeur van een telecombed­rijf, en de Litouwer Antanas Guoga. Die laatste is naast politicus ook ondernemer en profession­eel pokerspele­r onder de roepnaam Tony G.

Bijverdien­sten zijn in het Europees Parlement niet verboden, al waarschuwt de organisati­e Transparen­cy Internatio­nal EU wel voor het gevaar van belangenve­rmenging. Des te meer omdat er geen straffen staan op het niet aangeven van bijverdien­sten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium