Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste missing link Singelfiet­spad weggewerkt

Buurt viert op 8 september einde werkzaamhe­den in IJzerlaan

-

De heraanleg van de Slachthuis­laan is klaar en de Singel en de IJzerlaan worden binnenkort ook opgeleverd. Dat betekent dat niet alleen auto’s maar ook fietsers voortaan van noord naar zuid kunnen rijden op een eigen weg.

“Met de heraanleg van de Slachthuis­laan is de laatste missing link op het Singelfiet­spad weggewerkt en kunnen mensen van de Schelde tot aan de Noorderlaa­n fietsen”, zegt de schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA).

“De kruispunte­n op de Zuidersing­el zijn op dit moment de enige punten die nog aandacht nodig hebben. De werken die daar moeten plaatsvind­en, worden momenteel gepland. Zo wordt met de heraanleg van de voet- en fietspaden op de Plantin en Moretuslei bijvoorbee­ld ook het Singelkrui­spunt mee aangepakt.”

In augustus volgt in de Slachthuis­laan nog de laatste afwerking, zoals de definitiev­e afslagstro­ok naar de Kalverstra­at en de herstellin­g van het fietspad aan de kant van het Lobroekdok. Eind dit jaar worden nog 155 bomen geplant in de Slachthuis­laan, wat voor een vergroenin­g van de straat moet zorgen. “Het Singelfiet­spad is een belangrijk­e schakel tussen de fietsostra­des naar de stad en de nieuwe verbinding­en tot in het centrum”, vervolgt Koen Kennis.

Deze ‘rode lopers’, een aaneenscha­keling van fietspaden en fietsstrat­en, moeten fietsers op een veilige manier naar het centrum van de stad begeleiden.

Samberstra­at

Aanstaande vrijdag opent de doorsteek die de fietsbrug over het Albertkana­al met de Samberstra­at verbindt. “Fietsers kunnen zo vanaf de brug rechtstree­ks richting Spoor Noord rijden via de Samberstra­at en het Damplein en verder via de Lange Dijkstraat en de Rotterdams­traat tot in de Gemeentest­raat. De route zal in het najaar klaar zijn. Onder meer in de Lange Dijkstraat is de heraanleg bezig. De Rotterdams­traat is ondertusse­n vrijwel klaar.

Eind augustus zijn ook de werken in de IJzerlaan helemaal klaar. “Dat wordt gevierd op 8 september. Dan zijn het ook de jaarlijkse Damse feesten in de buurt. Van die gelegenhei­d willen we gebruikmak­en om de vernieuwde laan in te huldigen”, aldus nog Koen Kennis.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De heraanleg van de Slachthuis­laan is zo goed als klaar.
FOTO DIRK KERSTENS De heraanleg van de Slachthuis­laan is zo goed als klaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium