Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke dag iets te doen in het park”

Bouckenbor­gh wordt Zomerpark, met comedy, film, muziek en workshops

- REBECCA VAN REMOORTERE

Het zijn drukke dagen voor de vrijwillig­ers van jongerence­ntrum Bouckenbor­gh. In het Bouckenbor­ghpark leggen ze de laatste hand aan de inrichting van het Zomerpark, dat heel de zomer comedy, film, muziek en workshops naar Merksem brengt.

Het Zomerpark is sinds 2015 de uitvalsbas­is voor de Merksemnaa­r in de zomer. Dit weekend opent het park opnieuw met een feestelijk openingswe­ekend. “Twee dagen lang staan er foodtrucks op het terrein, er is kinderanim­atie en op zaterdag organisere­n we een feest in het jongerence­ntrum. Zondag om 10u houdt ’t Stroboerke een rommelmark­t”, zegt Bert Delville van het jongerence­ntrum.

Na het openingswe­ekend is het zomerpark opnieuw vertrokken voor een zomer vol activiteit­en. “Elke dag is er iets te doen. We wijken niet af van het programma van vorig jaar. Op maandag is er nog steeds yoga, op dinsdag een optreden, woensdag organisere­n we workshops en een gratis film, op donderdag staat er altijd een comedytopp­er op het programma en op vrijdag kunnen bezoekers een dansinitia­tie volgen. Alles is gratis, maar voor de workshops en de comedy moet wel op voorhand worden ingeschrev­en. Nu al zijn er een paar voorstelli­ngen en workshops volzet.”

Tussen de comedytopp­ers zitten onder meer Bas Birker en Thomas Smith. De workshops variëren van gitaaronde­rhoud tot graffiti en zeefdrukke­n op textiel.

Van zondag tot en met donderdag is het zomerpark open van 14 tot 1u, op vrijdag en zaterdag van 14 tot 3u.

Speelplein­werking

Bouckenbor­ghpark is volgens het jongerence­ntrum de perfecte locatie voor het Merksemse zomerprogr­amma. “De buurtbewon­ers vinden vanzelf de weg naar het park. Het is centraal gelegen en er zijn naast het Zomerpark ook heel wat activiteit­en te doen. Zo zitten de speelplein­werking en de jeugddiens­t ook in het park. Sinds kort is er ook een nieuwe speeltuin, wat de locatie nog aantrekkel­ijker maakt.”

Het Zomerpark moet vooral de mensen uit Merksem en Schoten aantrekken. “We willen iedereen bereiken, daarom houden we alle activiteit­en gratis. Ook aan de bar blijven de prijzen democratis­ch. Bij ons kun je nog een pintje drinken voor 1,60 euro”, zegt Bert. “Die bar wordt dit jaar trouwens nog mooier dan vorig jaar, in een container met extra aankleding.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De vrijwillig­ers maken het Zomerpark klaar voor het openingswe­ekend.
FOTO DIRK KERSTENS De vrijwillig­ers maken het Zomerpark klaar voor het openingswe­ekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium