Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nieuwe trainingsa­anpak loont”

Na brons op de 5000 meter op het BK wil Kim Ruell nu snelle tijden zien

- (basp)

Kim Ruell maakte indruk met een sterke prestatie op het BK op de 5000 meter. De 31-jarige Kapellenaa­r sleepte er een bronzen plak uit de brand na een sterke slotronde. Op de Nacht van de Atletiek gaat hij voor een snelle tijd (sub 13'40) op de 5000 meter.

Zondag veroverde Ruell brons in 14'23"11 in een tactische koers en toonde dat hij nog een behoorlijk eindschot in de benen heeft.

“Over mijn BK was ik redelijk tevreden”, aldus Ruell. “Tactisch verliep de race niet zoals ik wilde. Ik geraakte wat ingesloten en moest dan speculeren dat ik snel genoeg zou zijn op het einde. Maar ik ben er nog goed uitgekomen. Ik liep nog een laatste rondje van 56 seconden. Winnaar Jennen Mortier liep nog een zeer indrukwekk­end slotrondje van 53. Dan ben ik op mijn waarde geklopt. Ik was liever tweede geworden, maar Thomas De Bock kwam nog sterk opzetten van achteren uit. Ik ben vooral blij dat de snelheid terug in orde aan het komen is. De conditie is momenteel snel groeiende. Het begint er opnieuw op te lijken.

EK-limiet

“Ik wil nu tonen op de 3000 meter van Ertvelde (die woensdagav­ond om 23 uur

gelopen werd, red.) dat ik klaar ben voor de Nacht van de Atletiek op 21 juli”, stelt Ruell. “Het grote doel is nu vooral om op de 5000 meter in Heusden de Belgische EK-limiet van 13’39”19 te halen. Bij de snelste drie Belgen geraken om naar het EK te mogen, zal er nog niet inzitten, want dan moet ik al dik onder de 13’30 duiken. Daar moet ik realistisc­h in zijn.”

“Ik merk dat de trainingsa­anpak van mijn nieuwe coach Paul Thys me heel goed ligt. Maar om echt helemaal op mijn topniveau te geraken, zal ik nog één goeie winter nodig hebben, denk ik.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium