Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Omstandigh­eden waren slecht”

Sophie Verlinden pakt vijfentwin­tigste medaille in kogelstote­n

- (basp)

De 39-jarige Sophie Verlinden behaalde zondag haar vijfentwin­tigste BKmedaille in het kogelstote­n (indoor en outdoor opgeteld). Matthias Quintelier won zilver. Maar de omstandigh­eden voor de kogelstote­rs waren slecht.

De vijfentwin­tigste medaille (14 outdoor en 11 indoor) op een BK voor Verlinden werd een bronzen met 12m89. Yoika De Pauw (13m47) en Hanne Maudens (13m08) gingen haar vooraf. De Boomse kwam van ver terug na een zware winter.

“Na een skivakanti­e in maart heb ik de knop omgedraaid en ben ik er terug vol voor beginnen trainen. De eerste weken met de tranen in de ogen, maar ik ben er na hard werken doorgekome­n”, vertelt Verlinden. “Op de deelnemers­lijst zag ik dat ik met de vierde prestatie ingeschrev­en stond. Ik hoopte op een medaille. Het ging ook goed. Na een worp of vier was ik vrij zeker dat ik het brons had.”

Omdat de kogelring in het Koning Boudewijns­tadion afgekeurd werd, moesten de kogelstote­rs hun ding doen op het oefenterre­in, in een inderhaast gefabricee­rde prefabwerp­ring. “De ring op het oefenterre­intje deugde niet. Hij zakte helemaal in. Ik heb mijn techniek moeten aanpassen aan de slechte ring. Gezien de moeilijke omstandigh­eden mag ik heel tevreden zijn. Eigenlijk zijn mijn pogingen op deze ring wel dertien meter waard.”

Bij de mannen haalde Matthias Quintelier zilver met 16m77. Ver onder de verwachtin­gen. De werpers hadden het niet onder de markt. In het discus waren er technische problemen en vertraging­en, het hamersling­eren vond plaats in Nijvel. Werptraine­r Dirk De Herdt was ontstemd. “Dit was een BK onwaardig”, verwoordde De Herdt de frustratie van de werpers. “Het werpterrei­n van de hamersling­eraars had meer weg van een bouwwerf en de hamerring zat vol met putten in het beton. De kogelstote­rs kregen zelfs geen betonnen ondergrond meer. Dit toont erg weinig respect voor de atleten waarvoor deze wedstrijd de belangrijk­ste van het seizoen is. Geen wonder dat goede prestaties uitbleven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium