Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Robert toont Kapelse foto’s op Frans festival

-

Vier foto’s van de Kapelse fotograaf Robert Biesemans zijn geselectee­rd voor ‘L’été des Portraits’, een groot internatio­naal festival voor portretfot­ografie in het Franse Bourbon-Lancy.

Biesemans neemt voor de vierde keer deel aan dit openluchtf­estival. Telkens raakten zijn foto’s geselectee­rd. “Het festival gaat van start op 22 juli. Beroepsfot­ografen uit de hele wereld doen eraan mee. Voor wie van fotografie houdt een absolute aanrader om langs te gaan”, vertelt hij.

Het festival bezoeken kan tot 22 oktober. Dit jaar is er onder andere een speciale prijs voor foto’s over ‘de derde leeftijd’. “Daarom heb ik ook een bewerkt portret van mijn moeder opgestuurd toen ze 90 jaar was.”

Workshops

Zelf gaat Biesemans ook naar het festival tijdens een meerdaagse trip, georganise­erd door de beroepsfed­eratie. Hij zal er ook een aantal workshops volgen. Biesemans neemt wel vaker deel aan wedstrijde­n. “Ik zoek er liefst de internatio­nale wedstrijde­n uit waar ook een vakjury het voor het zeggen heeft, zonder dat er kan

Robert Biesemans

Fotograaf

‘‘Ik stuurde drie dansfoto’s in, hoewel het thema ‘topsport’ was. De jury is me gevolgd in mijn redenering.’’

gestemd worden”, zegt hij.

Dat legt hem geen windeieren. Biesemans werd dit jaar ook genomineer­d voor de European Photograph­er of the Year, in de categorie sport. “Ik had drie dansfoto’s ingestuurd, omdat dat ook topsport is. De jury is me daarin gevolgd.”

De Kapelse fotograaf werd eerder gekwalific­eerd met de titel van Qualified European Photograph­er, in de categorie portret, het op een na hoogste Europese kwaliteits­label voor beroepsfot­ografen. Hij behaalde ook al een bronzen medaille op een internatio­nale fotowedstr­ijd in China met een zwangersch­apsfoto en won nog tal van andere titels.

 ?? FOTO ENV ??
FOTO ENV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium