Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heringeric­hte ‘hof van pastoor’ is goedgekeur­d

Kneuterroc­kpubliek enthousias­t over dorpstuin

- (kma)

Door het succes van de eerste Kneuterroc­k vorig jaar, breidde de gemeente Zandhoven de gratis muziekavon­den in de pastorietu­in in Pulle van twee woensdagen uit naar drie. D’Asspro’s beten de spits af.

Kneuterroc­k gisteravon­d was meteen een goede graadmeter om eens na te vragen wat de inwoners van Pulle van de herinricht­ing van de pastorietu­in vinden. De gemeente voerde er de voorbije maanden werken uit om er een publieke dorpstuin van te maken. In de Dorpsstraa­t staat sinds kort ook een bordje om iedereen welkom te heten in ‘den hof van de pastoor’, namens de gemeente Zandhoven en cultuurdor­p Pulle. De mensen mogen allemaal komen genieten, met respect voor de omwonenden.

“Ik vind de dorpstuin heel mooi geworden”, zegt Nicky Simons, die samen met haar man, ouders en twee kindjes Jack (4) en Lee (1) Sas kwam luisteren naar D’Asspro’s. Nicky speelde vroeger zelf

nog dwarsfluit in de harmonie van Pulle. “Als we naar school gaan, stappen we nu altijd door de tuin van de pastoor.” Ook Richard Kerckhofs is enthousias­t. “Dit is het beste wat ze

met de tuin van de pastorie konden doen. Als ik hier ’s avonds passeer, zitten er altijd wel jonge mensen. Het is een plaats die nu in de zomer veel schaduw biedt. Alleen een openbaar toilet ontbreekt nog, voor de kindjes.”

Liesbeth Hooyberghs kwam afgelopen weken ook al geregeld met haar kroost fietsen of steppen op de gele paadjes in ‘den hof van de pastoor’. “Speeltoest­ellen hoeven zelfs niet per se voor mij, daar hebben we het speelplein al voor.”

Op de eerste Kneuterroc­k hadden D’Asspro’s teksten meegebrach­t van Nederlands­talige liedjes, zodat iedereen kon meezingen. Er waren dranktentj­es. Wie wou zitten, bracht zijn eigen stoeltje mee. Volgende woensdag treedt pIE p.KLEIN, en op 25 juli sluit Santgarden Kneuterroc­k af. Het festivalle­tje start telkens om 20u en stopt om 22u.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Er waren veel jonge gezinnen op Kneuterroc­k.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Er waren veel jonge gezinnen op Kneuterroc­k.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium