Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee festivals in twee dagen in Fort 3

Vrijdag De Romeo’s en Laura Tesoro op Borsbeek Live, zaterdag Yves Deruyter en Felix Da Housecat op Dystopia

- FILIP SPOELDERS

Met Borsbeek Live krijgt de gemeente er vrijdag een tweede festival bij op het domein van Fort 3. Het nieuwe muziekeven­ement met Vlaamse vedetten vindt plaats op de vooravond van Dystopia, dat dan weer de housemuzie­k centraal zet.

Borsbeek Live op vrijdag en Dystopia op zaterdag, dat is het programma voor de muzieklief­hebbers in Borsbeek en omstreken. Beide evenemente­n worden georganise­erd door Tim Van Mierlo en zijn team, in samenwerki­ng van de gemeente.

“Borsbeek Live en Dystopia zijn duidelijk twee aparte festivals. Omdat Dystopia nog niet groot genoeg is om er een tweedaagse van te maken, ontstond het idee van een tweede festival dat een ander doelpublie­k aanspreekt. We krijgen de steun van de gemeente en door de komst van enkel Vlaamse artiesten past Borsbeek Live perfect in het kader van Vlaanderen Feest”, vertelt Tim Van Mierlo.

Gratis optredens

Morgen openen de deuren van het fortdomein om 17u. Daarna krijgen de bezoekers gratis optredens van De Romeo’s, Laura Tesoro, 2 Fabiola en Uncle Phil. De optredens worden met elkaar verbonden door dj Dua. “Het is meteen een mooie affiche voor een eerste editie, want voor een nieuw evenement moet je er meteen staan.”

“Ook de locatie is erg uniek. Het fortterrei­n blijft voor velen een nobele onbekende. Zelfs voor de inwoners van Borsbeek. Met Borsbeek Live brengen we deze plek weer wat dichter bij de mensen. Het festival koppelen aan Dystopia moet ervoor zorgen dat de mensen uit Borsbeek en de ruime omgeving er een leuke tweedaagse van kunnen maken.”

Borsbeek Live maakt gebruik van het hoofdpodiu­m van Dystopia. De zones die niet bestemd zijn voor de bezoekers van Borsbeek Live worden duidelijk afgescherm­d. Het elektronis­che muziekfest­ival Dystopia is zaterdag al aan de vijfde editie toe. Voor dit jubileum achtte Van Mierlo de tijd rijp om het uit te breiden. “Naast de Main Stage pakken we nu uit met een tweede podium, de Retro

Stage. Voor dit podium zijn we erin geslaagd om alle grondlegge­rs van het genre te strikken: van Dj Ghost tot M.I.K.E Universal Nation Push en Yves Deruyter, die eigenlijk in zijn achtertuin komt draaien. Het past dan ook perfect in het Dystopia-plaatje. We blijven binnen hetzelfde genre, de housemuzie­k, maar we gaan iets

Tim Van Mierlo

Organisato­r

“Ook de locatie is erg uniek. Het fortterrei­n blijft voor velen een nobele onbekende. Zelfs voor de inwoners van Borsbeek.”

breder. Binnen onze niche blijven we garant staan voor een speciale plek met een hart voor de roots én de toekomst van elektronis­che muziek.”

Andere gasten op de Retro Stage zijn onder meer Jaydee, Zolex en Dj Philip. De Main Stage ontvangt internatio­nale namen als Felix Da Housecat, Cassius Zdar en Riva Starr.

Met deze affiche wil Dystopia opnieuw bezoekers van over heel Vlaanderen lokken. De afgelopen jaren was het festival goed voor gemiddeld 2.500 tot 3.000 toeschouwe­rs.

Met Rootz, de jongste telg van groenteche­f en grillmaste­r Seppe Nobels, is er trouwens een verfrissen­de en gezonde hap aanwezig.

“We kunnen met Dystopia zeker nog blijven groeien. Ook het terrein leent zich daarvoor. Met het tweede podium is deze stap alvast gezet. Met Borsbeek Live willen we eveneens groeien en een toekomst uitbouwen. Al moeten we natuurlijk de eerste editie afwachten, maar het leeft zeker in de omgeving”, besluit Tim Van Mierlo.

Dystopia begint zaterdag om 14 u. Kaarten aan de kassa kosten 30 euro. Na 22u bedraagt de inkom 15 euro.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Fort 3, bijna klaar voor twee dagen feest.
FOTO WIM HENDRIX Fort 3, bijna klaar voor twee dagen feest.
 ?? FOTO RR ?? De Romeo’s komen naar Borsbeek Live.
FOTO RR De Romeo’s komen naar Borsbeek Live.
 ?? FOTO RR ?? Yves De Ruyter.
FOTO RR Yves De Ruyter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium