Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moeten de Rode Duivels met deze ploeg Europees kampioen worden? Of moet Martinez een verjonging doorvoeren?

-

Achterste linie Heel de achterste linie van deze ploeg in de Rode Duivels is aan verjonging, vervanging en verbeterin­g toe.

CORNEEL VERMONDEN, RIJKEVORSE­L Kansen krijgen

De kans bestaat dat enkele spelers zullen afhaken. Kompany is met zijn 32 jaar de oudste, dus met deze groep zal dat nog wel gaan. Er zullen wel jongeren zich aanmelden en kansen krijgen om mee te gaan. In ieder geval moeten we Martinez behouden als bondscoach. Hij heeft ondanks alle negatieve reacties schitteren­d werk geleverd, samen met deze volledige groep.

ROBERT HANSENS, ANTWERPEN

Geleidelij­k vervangen

De wedstrijd tegen Frankrijk kan als voorbeeld dienen voor het EK in 2020. Hoe ga je een ploeg ontmantele­n die kort op de man speelt? En met welke spelers? Geleidelij­k aan moeten spelers zoals Kompany en Dembélé worden vervangen door jongere, aanvallend­e talenten die goals kunnen maken tegen sterk verdedigde landen.

MARC MEEUS, DEURNE

Martinez behouden

Martinez moeten we behouden! Carrasco zou ik niet meer selecteren, hij heeft op het WK niets bijgebrach­t. De andere jongens waren goed, al had Dembélé een magere invalbeurt.

BENJAMIN HENDRICKX,

ANTWERPEN

Eerst brons halen

De Rode Duivels hebben het beste van zichzelf gegeven. Helaas zat er geen winst in. Toch moet gezegd worden dat de Franse ploeg geen fair play speelde en na het doelpunt overging tot een almachtige blokkering. Het spel dat zij speelden, hoeft niet op sympathie te rekenen. De Rode Duivels gaan zeker en vast een duivelse acte de présence neerzetten om zaterdag brons te halen. Ze hebben het verdiend.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Kers op de taart

Dit nationale team zal nog bekers pakken. Deze generatie heeft zoveel talent en klasse op zak. De heerlijke taart is er al, en binnen

twee of vier jaar zal er een dikke, vette kers op staan.

DAVY CLAES, WIJNEGEM Instroom van nieuw talent

Waarom zou er iets moeten veranderen? Men mag zich verwachten aan een instroom van nieuw talent. De Belgische fans kunnen in elk geval niet wachten op de evolutie van bepaalde spelers. We hebben een jonge ploeg, genoeg talent en ambitie. Het enige wat ontbreekt, is dat kleine beetje geluk dat nodig is om daadwerkel­ijk een welverdien­de prijs te pakken. Onze Duivels bewijzen keer op keer dat ze een ploeg zijn die entertainm­ent van de bovenste plank brengen en zullen dit over twee jaar kunnen bevestigen. Is het niet dat zij het mooiste voetbal getoond hebben op dit WK ?

DENIS PEETERS, KNOKKE-HEIST

Overschatt­ing

Verjonging zal zeker nodig zijn na deze nieuwe ontgoochel­ing. Ditmaal zou men alleen met de titel tevreden zijn. Deze hoogmoed is dan eindelijk ten val gekomen. Laten we werken aan een nieuwe, frisse ploeg zonder de grenzeloze overschatt­ing van de huidige Rode Duivels.

MAARTEN DE VOS, ANTWERPEN

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium