Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Steven Goegebeur wordt docent comedy

Nieuwe opleiding aan Academie Berchem

- (dvg)

Komiek Steven Goegebeur (44) keert terug naar zijn roots: de ‘Foute Vriend’ gaat weer voor de klas staan. Niet om droog uit studieboek­en te dicteren, maar wel om zelf de opleiding ‘comedy en cabaret’ uit de grond te stampen op de Academie Berchem.

“Geen grap”, zegt Steven Goegebeur. “Het wordt een project naast mijn werk als stand-upcomedian.” Hoe Goegebeur zijn leerlingen de kneepjes van het humorvak gaat leren, houdt hij nog even stil. “Maar het wordt een mooie uitdaging naast mijn andere carrière.”

Scholen zijn geen onbekend terrein voor Goegebeur: hij werkte vijftien jaar als leerkracht wiskunde, biologie en chemie. Pas in 2013 besloot hij loopbaanon­derbreking te nemen om zich volledig op comedy te gooien. “Maar terugkeren naar het onderwijs zou geen mislukking zijn”, zei Goegebeur eerder al. “Ik stond altijd bekend als een strenge maar rechtvaard­ige leraar. En een plezante. Ooit ben ik volledig ingepakt met maandverba­nd voor de klas gaan staan. Een gewone biologiele­s over menstruati­e interessee­rt tieners geen bal, he

(lacht). Vandaag spreken oud-leerlingen me er nog steeds over aan.”

“Veel verschil is er niet tussen leer-

kracht en komiek. Onderwijze­rs moeten ook een show opvoeren, zodat de leerlingen graag naar de les komen. Alleen, als comedian heb je een publiek dat je wíl zien

(lacht).”

Op de Academie Berchem zien ze hem graag komen. “Steven behoort tot de top in Vlaanderen en is een van de meest gevraagde artiesten in het comedycirc­uit. Tijdens zijn sollicitat­ie heeft hij ons snel kunnen overtuigen.”

Inschrijve­n voor de lessen kan via inschrijve­ninstedeli­jkonderwij­s.be. Tussendoor blijft Goegebeur ook opduiken tijdens comedy- en theatersho­ws.

 ?? FOTO FB ?? Steven Goegebeur: “Ik stond altijd bekend als een strenge maar rechtvaard­ige leraar.”
FOTO FB Steven Goegebeur: “Ik stond altijd bekend als een strenge maar rechtvaard­ige leraar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium