Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ja, er is leven na Mauro

DEUS speelt try-out met nieuwe gitarist Bruno De Groote

-

Gewapend met een nieuwe gitarist speelde dEUS gisteren een try-out in een uitverkoch­te Pekfabrik. Die doet het beste vermoeden voor de Belgische en buitenland­se concerten die eraan komen. Mauro wie?

In februari 2017 wuifden Tom Barman en co in de Lotto Arena Mauro Pawlowski uit als gitarist van dEUS. Een jaar later toverde Barman zijn wit konijn tevoorschi­jn: Bruno De Groote is een pak minder bekend, maar hij verdiende zijn sporen bij Raymond van het Groenewoud, Axelle Red en Mambo Chillum.

De alweer zesde gitarist van dEUS noemt zichzelf geen echte rocker; zijn favoriete genres zijn jazz, blues en soundscape­s. “Klopt, ik ben het niet gewend om heavy muziek te maken, maar dat is net een voordeel: zo doe ik eens iets anders en kan ik bijleren. Als onze agenda’s het toelaten, willen we trouwens zo snel mogelijk aan een nieuwe plaat beginnen.”

Gisteren beleefde De Groote zijn vuurdoop met dEUS op het podium. In de Pekfabrik, de Borgerhout­se zaal achter het café van dEUS-violist Klaas Janszoons, warmde de Antwerpse rocktrots op voor concerten op onder meer TW Classic, de Lokerse Feesten en Brussels Summer Festival.

En dat verliep uitstekend, zag het publiek, dat bestond uit fans van het eerste uur én jong volk. De groep begon er vroeg aan – zelfs dEUS moet rekening houden met het WK – en bracht een mix van minder bekende songs en hits als Hotelloung­e, The Architect en een kolkende versie van Instant

Street, die de zaal in vuur en vlam zette. Wees gerust: dEUS staat nog steeds als een huis en is mogelijk zelfs beter dan ooit. Vandaag is er nog een tweede try-out, maar ook daarvoor zijn helaas geen kaartjes meer te krijgen. (mibl)

dEUS speelt op TW Classic (14/7), Lokerse Feesten (10/8), Brussles Summer Festival (17/8) en Crammerock (31/8). Info: www.deus.be

 ?? FOTO WK ?? dEUS met Bruno De Groote (midden) in de Pekfabrik: de groep staat als een huis.
FOTO WK dEUS met Bruno De Groote (midden) in de Pekfabrik: de groep staat als een huis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium