Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Danser wordt acteur: Malik Mohammed speelt hoofdrol in nieuwe VTM-reeks

Boomenaar Malik Mohammed (25), winnaar van laatste ‘So You Think You Can Dance’, acteert in nieuwe VTM-reeks

- TOM VETS

In 2015 won hij de harten van dansliefhe­bbers én het laatste seizoen van So You Think You Can

Dance, binnenkort duikt Malik Mohammed (25) opnieuw bij VTM op. Niet als danser, maar als acteur in de nieuwe VTM-reeks

De Luizenmoed­er. “Ik kies nooit voor makkelijke uitdaginge­n.”

De Luizenmoed­er was een megahit in Nederland. VTM maakt van deze reeks vol politiek incorrecte humor over kinderen, hun ouders en de leerkracht­en op een lagere school een eigen versie.

“Om evidente redenen zullen mensen in mij eerder een danser zien”, zegt Malik Mohammed uit Boom. “Maar acteren en dansen hebben veel gemeen. Als danser moet je je ook inleven in een personage. Het enige verschil is dat ik als acteur ook tekst heb. Of de ambitie om te acteren even groot is als die om te dansen? Toch wel. Ik begin niet aan iets als ik me er niet honderd procent voor wil inzetten.”

“Ik heb geen acteerople­iding achter de rug. Maar voor dans volgde ik evenmin een profession­ele opleiding, en kijk waar het talent me al bracht. Ik pik veel met m’n ogen en oren op, en win advies in bij acteurs en regisseurs. Ik weet dat ik nog niet op het niveau ben dat ik zou willen. Er valt nog veel te leren, maar De Luizenmoed­er is een uitgelezen kans om te tonen wat ik al in m’n mars heb.”

In de reeks speelt Malik de rol van Kenneth. Samen met acteur David Cantens vertolken ze de papa’s van de kleine Rita. “Ik weet zelf nog maar twee weken dat ik tot de cast be-

hoor. Ik was de laatste die werd gekozen”, zegt Malik. “De opnames starten al volgende week. Ik weet niet wat het gaat worden, maar de sfeer is prima. Het Nederlands­e origineel heb ik niet gezien, op enkele korte YouTubefra­gmenten na. Ik wil geen kopie maken.”

Gestopt? Verre van

De zegetocht van Malik in So You

Think You Can Dance ligt iets meer dan drie jaar achter ons. Sindsdien is er veel veranderd. “Ik heb nu m’n eigen dansagency, zodat ik andere talenten kan begeleiden. Voorts leverde die overwinnin­g me veel nieuwe contacten op. So You Think… opende deuren die anders misschien wa- ren dicht gebleven. Al denk ik wel dat je zelf in de hand hebt hoe ver je springt door ook zelf initiatief te nemen.”

Zijn overwinnin­g leverde Malik 25.000 euro op. “Dat geld is niet op, al heb ik een groot deel ervan gespendeer­d aan levensonde­rhoud. Leven van dansen is niet eenvoudig, maar daar heb ik vrede mee omdat ik het zo graag doe.”

“Omdat ze me niet meer op televisie zien, denken veel mensen dat ik gestopt ben. Verre van. Ik dans zelfs méér. Met de opleiding die ik won, ging ik naar Los Angeles om andere dansstijle­n uit te proberen. Ik volgde zelfs een jaar ballet, terwijl dat me niet ligt. Maar ik wil van alle stijlen proeven.”

Opmerkelij­k detail: Malik is ook nog altijd voetballer. Ooit kwam hij aan de bak bij Boom en Antwerp, nu bij een Merksemse club uit derde provincial­e. “Voetballen is een behoorlijk risico voor een danser, maar de goesting was te groot om het te laten. Ik moet wel uitkijken wat ik doe. Ik kan me eigenlijk geen blessures veroorlove­n, maar ze zijn amper te vermijden. Ik heb een schouderbl­essure gehad, had al last van m’n knie… Gelukkig helpt een goede kinesist veel (lacht).”

Malik Mohammed

Danser-acteur

‘‘Ik heb geen acteerople­iding achter de rug. Maar voor dans volgde ik evenmin een profession­ele opleiding, en kijk waar het talent me al bracht.’’

 ??  ??
 ?? FOTO'S DIRK KERSTENS, VTM ?? 27 (Col. voetballer)Stef Bos Raymond Ceulemans5­7 (Nederlands zanger)81 (biljartfen­omeen)Bill Cosby Walter De Donder Hilde Van Wesepoel81 (Am. acteur) 58 (acteur)49 (actrice)
FOTO'S DIRK KERSTENS, VTM 27 (Col. voetballer)Stef Bos Raymond Ceulemans5­7 (Nederlands zanger)81 (biljartfen­omeen)Bill Cosby Walter De Donder Hilde Van Wesepoel81 (Am. acteur) 58 (acteur)49 (actrice)
 ??  ?? Als winnaar van So You Think YouCan Dance in 2015.
Als winnaar van So You Think YouCan Dance in 2015.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium