Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Allemaal beestjes

-

Dat de Engelsen geobsedeer­d zijn door dieren, weten we allang. Het favoriete tijdschrif­t van de Queen is

Hounds and Horses en elke Engelsman die de pensioenge­rechtigde leeftijd nadert, droomt van een oude dag op de paardenren­baan.

Maar hier in Rusland heeft de dierenobse­ssie van The

Three Lions – daar heb je ze al – nog grotere vormen aangenomen. Het tornooi begon met een waarschuwi­ng voor teken in de buurt van het Engelse trainingsk­amp aan de Finse Golf. Ook Kroatië verbleef in de buurt, maar in de Kroatische media zagen we geen teken van teken.

Na de bloedzuige­nde insecten was het de beurt aan de wilde honden. Een Engelse journalist had een mountainbi­ke gehuurd en was wat paadjes gaan verkennen in de buurt. Het duurde niet lang voor een roedel loslopende honden hem achternaza­t. De man beschreef het alsof hij het bijna niet meer had kunnen navertelle­n. Terwijl de loslopende honden die wij zagen meestal zielige en schuwe straathond­en waren.

Tijdens de wedstrijd tegen Tunesië draaide het plots om muggen. We zagen Harry Kane en co kwistig omspringen met muggenmelk voor de wedstrijd in Volgograd. Met succes, want met twee doelpunten van de tornooitop­schutter schudde Engeland de Adelaars van Carthago af. Het tornooi leek even vogelvrij, tot voor de wedstrijd tegen Kroatië kippen opdoken. De Engelse fysiektrai­ner liet zijn spelers dinsdag met blauwe plastic kippen opwarmen. U zag gisteren het resultaat.

We zijn benieuwd wat er in het slotweeken­d gebeurt. Wie weet heeft bondscoach Gareth Southgate nog een wit konijn in zijn mouw.

 ??  ?? BART LAGAE
BART LAGAE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium