Gazet van Antwerpen Stad en Rand

RUSLAND IN DE RAND

-

Advocate vraagt proces stil te leggen om Frankrijk België te volgen

Dat de halve finale tussen België en Frankrijk druk werd bekeken, is een understate­ment. Een advocate in de Senegalese hoofdstad Dakar wilde de wedstrijd zelfs zo graag volgen dat ze probeerde een belangrijk proces – waarin Dakarburge­meester Khalifa Sall beschuldig­d wordt van verduister­ing van publiek geld – uit te stellen. Als reden gaf Borso Fouye aan dat ze niets wilde missen van “het enige overblijve­nde Afrikaanse land op het WK”. Ze stuitte op een vriendelij­ke njet van de rechter.

Saoedische voetbalfan voor ruim 200.000 euro opgelicht

De Russische autoriteit­en zijn op zoek naar een Libanese man uit Moskou die verdacht wordt van oplichting van een Saoedische voetbalfan. Volgens de autoriteit­en betaalde de Saoedi op 24 juni bijna 214.000 euro voor een vliegtuigt­rip van Moskou naar Volvograd, maar de vlucht bleek niet te bestaan en de Libanees verdween met de noorderzon. In Volvograd speelde het Saoedische nationale elftal de volgende dag zijn derde en laatste WKwedstrij­d tegen Egypte. De 21 was de enige zege van de Saoedi’s op het WK, wat het voor de opgelichte fan extra zuur maakte.

Meer seksisme dan racisme op het WK

Seksisme vormt een groter probleem dan racisme op het WK. Dat zegt Fare Network, dat instaat voor de strijd tegen discrimina­tie in het voetbal. Er zijn voorlopig dertig gevallen van seksisme vastgestel­d in en rond de stadions, voornameli­jk bij Russische vrouwen en bij verslaggee­fsters. Opvallend: er zijn nog geen meldingen geweest van racisme, terwijl het Russische voetbal daar nochtans een kwalijke reputatie in heeft. “Maar de Russen hebben zich gelukkig heel gastvrij opgesteld”, stelt Fare Network vast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium