Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee derde honden: Alaphilipp­e en Jungels

- (bvc, wvo)

“Alaphilipp­e is mijn grote favoriet. En hij staat ook nog eens dicht in het algemeen klassement. Hij kan morgen dus de trui pakken”, sloot Greg Van Avermaet zijn persconfer­entie als leider af. Quick.Step-ploegleide­r Wilfried Peeters gaf hem gelijk. “Julian pakte vooral die bonussecon­den met het oog op de Mûr-de-Bretagne.”

Alaphilipp­e was na afloop bijzonder teleurgest­eld, vooral in zichzelf. Toen Gilbert vlak voor de finish werd ingelopen, was het aan hem om van achter de rug van Van Avermaet en Sagan weg te kletsen... Er volgde niks meer.

“Phil speelde het prima, maar ik was een beetje cuit. Hopelijk gaat het op de Mûr-de-Bretagne beter.”

De nieuwe Franse chouchou is de derde hond in het Belgische onderonsje, maar eigenlijk zijn er dat twee. Want ook Bob Jungels durft aanvallen –

remember Luik-Bastenaken­Luik – en is een instinctre­nner pur sang. De Luxemburge­r kan straks de weg voor (Ala)Philippe effenen, want hij is beiden nog iets verschuldi­gd na hun hulp tijdens zijn zegetocht in

La Doyenne.

Van de andere ploegen moeten we vandaag nog geen raid naar de leiderstru­i verwachten. Ook Geraint Thomas en Tom Dumoulin liggen nog op vinkenslag in het klassement, maar de instorting van Simon Yates in de Giro indachtig hebben hun ploegen nog geen zin om zo vroeg in de Tour al het geel te verdedigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium