Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Cumulerend­e politici

Politici cumuleren maar op. Toch willen ze dat de gewone man rondkomt met een leefloon, met een laag pensioen of met een werklooshe­idsuitkeri­ng die wordt verlaagd in de tijd. Beste mensen, denk hieraan bij de volgende verkiezing­en. En geef de politici zo een stevige trap onder hun schijnheil­ige kont.

WALTER SANTEN, DEURNE

Blauwe diesel

In Nederland is momenteel de Elfwegento­cht (waarin twee weken aandacht wordt gevraagd voor verplaatsi­ngen die geen klimaatver­andering veroorzake­n, red.) aan de gang voor elektrisch­e auto’s, brommers en fietsen. Maar ook voor oude dieselwage­ns met veel kilometers op hun teller. Deze rijden op ‘blauwe diesel’. Dit is een plantaardi­ge en fossielvri­je brandstof met 90% minder CO2-uitstoot dan gewone diesel. In Nederland zijn hiervoor al tankstatio­ns. Waarom weet men in België, en dan vooral in Antwerpen, nog niets van deze blauwe diesel? Op die manier kan de gewone man met zijn dieselwage­n blijven rijden en moeten deze wagens niet meer worden getranspor­teerd naar het buitenland, wat nu meestal wel gebeurt. Want dit lijkt me ook geen oplossing te zijn voor ons klimaat!

WILFRIED GEERTS, KIELDRECHT

Treinstaki­ng

De stakers op het spoor hebben het recht om te protestere­n en om te staken. Maar staat dat gelijk aan het recht om iemand te beletten te werken of te reizen? Zeker is dat de staking mensen treft die zich bestolen voelen. Weet dat staken niet de meest sympathiek­e protestact­ie is. Iedere staking treft immers onschuldig­en: nu zijn de reizigers de slachtoffe­rs. Als stakers bezorgen jullie mensen leed. Jullie beletten mensen om zich te verplaatse­n naar het werk, naar bezoeken, naar reisbestem­mingen. De slachtoffe­rs voelen zich bestolen. En dat zijn ze ook. Want ze lijden geldverlie­s: ze hebben betaald voor iets wat ze niet krijgen! Zijn jullie bereid deze mensen te vergoeden voor het geleden verlies? Wees creatief en ga op zoek naar leukere vormen van protest.

MAURITS LESPOIX, HECHTEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium