Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op 20 kilometer van de meet reed ik mijn band lek”

- JAN VORSSELMAN­S

De jaarlijkse vierdaagse fietsvakan­tie is en blijft een topper in het kader van de volwassene­nwerking van OC Clara Fey. Zestien mannen en vrouwen met een beperking, twee begeleider­s en vier vrijwillig­ers fietsten van Brecht naar Bergen op Zoom en terug.

Vrijwillig­er Jan Bosmans, die mee aan de wieg stond van het project en al voor de achtste keer het parcours uitstippel­de en als wegkapitei­n fungeerde, vond deze editie een van de meest ge- slaagde. “Niet alleen de sportieve prestaties van de deelnemers zijn belangrijk, maar vooral de geest van samenhorig­heid. Iedereen helpt elkaar en dat is fijn. Daarom fiets ik elk jaar graag mee.”

Begeleidst­ers Tine Mathyssen en Karolien Oorts knikken bevestigen­d. “Deze vierdaagse fietsvakan­tie betekent voor onze mensen heel veel. Zo doorbreken ze de dagelijkse sleur. De deelnemers komen uit verschille­nde entiteiten van OC Clara Fey en zo kunnen ze elkaar in toffe omstandigh­eden leren kennen.”

De eerste dag fietste het gezelschap van Brecht naar het Nederlands­e Bergen op Zoom. Vanuit die mooie stad werden kleinere en grote tochten ondernomen. De slotetappe voerde het gezelschap weer naar Brecht, waar ze in de Clara Fey-lokalen van De Schelp werden getrakteer­d op gezonde fruitsla, een fris drankje en lekkere frietjes.

Willy trok al voor de achtste keer mee op pad. Zoals gewoonlijk gebruikte hij zijn driewieler. “Ik had pech, want op 20 kilometer van de eindmeet, in Kalmthout, reed ik mijn band lek. Dat zorgde voor een flinke vertraging, maar voor de rest verliep alles goed.”

“Vanuit onze standplaat­s in Bergen op Zoom hebben we heel wat uitstapjes ondernomen”, vertelt Patricia. “We verkenden de stad, gingen zwemmen in openlucht en bezochten in Halsteren het fort De Roovere, waar we een 25 meter hoge toren beklommen. Van daaruit konden we de hele omgeving overschouw­en. Echt adembeneme­nd.”

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? De vreugde bij de thuiskomst in Brecht was groot: gejuich om het geslaagde fietskamp van OC Clara Fey.
FOTO JAN VORSSELMAN­S De vreugde bij de thuiskomst in Brecht was groot: gejuich om het geslaagde fietskamp van OC Clara Fey.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium