Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook topsprinte­rs kennen Timothy Dupont

-

● Arnaud Démare: “Ja, ik ken hem. Een goeie sprinter. Hij is iemand die beter tot zijn recht komt op de iets lastige aankomsten. Maar hij doet het goed in zijn eerste Tour.”

● Marcel Kittel: “Ik ken hem van in de Belgische koersen. Ik wist wel niet dat het zijn eerste Tour was. Hij heeft al een paar keer top tien gereden, en dan ben je altijd goed. Zonder hem te veel druk op te leggen: als je top tien kan sprinten, kan je ook winnen. Ik zie hem als een concurrent. Een gevaar.”

● André Greipel: “Ik ken zijn naam en ik ken hem van in de voorbije sprints. Soms neemt hij wel iets te veel risico’s in de sprint, maar dat zal de aard van het beestje zijn.”

● Peter Sagan: “Wie zeg je? Dupont. Ik ben niet zo goed in namen.

foto). Yes. I know him. I know his face.”

● Mark Cavendish: “The guy from Wanty. Ik ken hem van tegen hem te sprinten, maar ik denk niet dat ik ooit al tegen hem gesproken heb.”

● Dylan Groenewege­n: “Ik ken hem zeker. Af en toe spreek ik hem wel tijdens de koers, maar het is niet dat we elkaar ’s avonds bellen. Als belofte heb ik veel tegen hem gereden en toen won ie best veel koersen. Ik vind dat hij tegenwoord­ig goed ook goed omhoog kan. Een sprinter met inhoud.”

● Fernando Gaviria: “Dupon. Si. Natuurlijk ken ik hem. Wij zijn de sprintende debutanten van de Tour.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium