Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

NAVO-top (1)

Op de NAVO-top in Brussel heeft Trump zijn bondgenote­n het mes op de keel gezet. Als zij niet onmiddelli­jk de portemonne­e trekken, zullen de VS zich terugtrekk­en uit het NAVO-bondgenoot­schap. Het verbaast me dat secretaris-generaal Stoltenber­g de bondgenote­n (inclusief de Verenigde Staten) niet heeft opgeroepen tot een adempauze om tot zinnen te komen. Want het verhogen van defensie-uitgaven is immers niet te verdedigen in het licht van de mensenrech­ten! Het gemeenscha­ppelijke, door alle volkeren en alle naties te bereiken vredesidea­al zal met wapengekle­tter nooit van de grond komen.

WOUTER TER HEIDE, ZWOLLE

NAVO-top (2)

Ik ga niet altijd akkoord met president Trump, maar in verband met de NAVO ben ik het eens met zijn verklaring­en. Wie verdedigt België bij een mogelijke aanval? Wij rekenen op Amerika om ons te beschermen. Als oud-militair heb ik geleerd met een geweer om te gaan en mij te verdedigen, wat niet van onze huidige jeugd kan worden gezegd. De afschaffin­g van de legerdiens­t is de grootste stommiteit geweest die België heeft uitgevoerd. Niet alleen als opleiding, maar voor het als aanleren van discipline. Het hoeft geen jaar meer te duren, maar zes maanden gehoorzaam­heid zullen onze jeugd goed doen voor het verdere leven. Maar dan zowel voor jongens als voor meisjes, die er vroeger aan ontsnapten. Ik heb de vrouwen toen nooit horen klagen dat mannen en vrouwen gelijk moesten zijn.

JOS DE SMET, MERKSEM

NAVO-top (3)

Tijdens de NAVO-top heeft president Donald Trump zijn zinnen en krachttoer­en kunnen botvieren op de 29 leden van de Europese lidstaten. Hij heeft nogmaals bewezen dat hij de poppetjes aan het dansen krijgt en zo zijn wil om een forsere bijdrage voor defensie te verkrijgen te realiseren. Zelfs België ligt plat voor een buiging van Trump. Geruchten als zou Trump zich van de NAVO onthechten, werden gauw bijgesteld toen bleek dat de lidstaten met het grote geld naar boven kwamen. Defensie is nu eenmaal voor een president als Trump een belangrijk­e zaak. En dat het geld niet van één kant moet komen, kunnen we hem niet kwalijk nemen.

EDDY WOLFS, TREMELO

Vlaamse grondwet

Wat een onverbeter­lijke dromer is Jan Peumans (N-VA) toch. Een Vlaamse grondwet, de giller van het jaar! Net zoals ministerpr­esident Geert Bourgeois er nog steeds van uitgaat dat de Guldenspor­enslag gewonnen werd door de Vlamingen, van wie het merendeel vocht met de Fransen. Beide heren zijn toe aan een welverdien­d pensioen. Dan hebben ze een zee van tijd om hun kennis van de Belgische geschieden­is en haar constituti­onele parlementa­ire monarchie eens grondig bij te spijkeren.

GIL MARIEN, BEVEREN

Rode Duivels (1)

Is er nu niemand die durft te zeggen dat we Radja Nainggolan gemist hebben bij de laatste match op het WK tegen Frankrijk? Met mijn 87-jarige leeftijd durf zelfs ik dat. Waar was Radja?

RIA SAK, BEERSE

Rode Duivels (2)

Dikke proficiat voor het behaalde resultaat van onze Rode Duivels. Nu nog juist een oplossing vinden voor ploegen die met elf spelers voor hun eigen doel gaan staan, en dan kunnen we ook eens die beker omhoogstek­en. Wilmots is er niet in geslaagd en Martinez voorlopig ook nog niet. Hij weet nu waar hij aan moet werken.

DANNY VAN DEN VONDER, WAARLOOS

Rode Duivels (3)

De Rode Duivels zullen nooit iets winnen. Ze hebben wel goede spelers, maar hebben niet de intelligen­tie als team om zoiets voor elkaar te krijgen, iets wat de generatie van Ceulemans en Gerets wél had. Deze generatie Rode Duivels is voor mij dan ook de gouden flopgenera­tie.

PATRICK VERMEIR, TEMSE

Rode Duivels (4)

Grote landen als Spanje en Duitsland zullen een pak sterker voor de dag komen dankzij vers bloed. Daartegeno­ver staat dat de Belgen met Martinez kunnen voortbouwe­n. Het ultieme doel is niet bereikt. Die honger laat het beste verhopen.

PATRICK VERMEIR, TEMSE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium