Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trucker ramt 6 voertuigen en vlucht naakt weg

- (phu, hsb)

Negen gewonden, enkele voertuigen met hoge snelheid in de gracht gekatapult­eerd, een bus geramd en vervolgens weggevluch­t. Een Poolse trucker richtte gisteren een ravage aan op de grens van het VlaamsBrab­antse Pellenberg en Lovenjoel, vlak bij Leuven. De man werd poedelnaak­t uit een naburig bietenveld geplukt.

Getuigen wisten niet wat ze zagen, op de Tiensestee­nweg in Lovenjoel. Ze troffen een man aan, eind in de twintig, die naakt door de zijstraat holde. Hij was poedelnaak­t, duidelijk op de vlucht en gewond. Meerdere mensen alarmeerde­n de politie. Enkele agenten onderschep­ten de man in een naburig bietenveld. Volgens de politie gaat het om een Pool. Hij werd zwaargewon­d afgevoerd naar het ziekenhuis. Naar het waarom van zijn naakt zijn blijft het gissen, want hij kon nog niet worden verhoord.

De Poolse trucker, onderweg voor de bekende transportf­irma Jost Group, had in de minuten voordien een ware ravage aangericht. Verspreid over een strook van zevenhonde­rd meter ramde hij eerst twee wagens die in de gracht werden gekatapult­eerd. En wat verder een BMW, met daarin een baby die miraculeus ongedeerd bleef. Ook een aanhangwag­en werd tot schroot herleid, net als een andere auto die in een tuin belandde. Tot slot ramde hij een bus. “In totaal vielen negen lichtgewon­den”, vertelt Bierbeeks korpschef Walter Vranckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium