Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In The Gilded willen we compleet van nul beginnen”

B23 sluit, hele team verhuist naar hotel van Mousa Dembélé om er nieuw restaurant in te openen

- The Gilded, Melkmarkt 39, Antwerpen JOHAN VAN BAELEN

Binnenkort sluit restaurant B23 op de Brouwersvl­iet. Uitbater en chef-kok Kevin De Backer trekt met zijn hele team naar de Melkmarkt, waar hij het restaurant in hotel De Gulde Schoen van Assita en Mousa Dembélé gaat uitbaten: The Gilded.

Kevin De Backer bouwde zijn restaurant B23 op de Brouwersvl­iet gestaag uit tot vaste waarde aan de rand van het Eilandje. Vrij snel bekroonde restaurant­gids Michelin hem met een Bib Gourmand, een waardering voor een heerlijk en betaalbaar driegangen­menu voor 37 euro. Die andere gids, Gault&Millau, zag hem als jong talent en vorig jaar klonk de naam B23 in de wachtkamer van de sterrenche­fs.

Het is dan ook met verwonderi­ng dat we kennisneme­n van de nakende verhuizing. “Af en toe kom je een aanbod tegen dat je amper kan weigeren. Zo vroeg men me om het restaurant van Hotel De Gulde Schoen van Rode Duivel Mousa Dembélé en zijn zus Assita te runnen. Dat wil zeg- gen: ons restaurant wordt een ondernemin­g binnen de hotelmuren, maar de verantwoor­delijkhede­n zijn gescheiden van elkaar.” De naam van het restaurant is The Gilded. Letterlijk: verguld, maar ook een woordspeli­ng op ‘gulde’, wat doet vermoeden dat hotel en restaurant samenwerke­n. “Natuurlijk, het concept alleen al hebben we uitgewerkt in samenspraa­k met de familie Dembélé. Het spreekt voor zich dat we meespelen in evenemente­n van het hotel en in de eerste plaats staan we ten dienste van hotelgaste­n.”

Wereldkeuk­en

Hoewel de Dembélés tevreden gasten waren in restaurant B23, wordt The Gilded toch geen doorslagje van de B23. “Het concept waarover ik het daarjuist had, heeft als basis de wereldkeuk­en en het delen van gerechten”, zegt Kevin. “Natuurlijk bouw ik een stukje verder op de kennis die ik als chef-kok heb vergaard. Maar er staat nog een stage naar Zweden op het programma, want ik

Kevin De Backer Chef-kok B23, The Gilded

“Het concept heeft als basis de wereldkeuk­en en het delen van gerechten.”

wil me ook verdiepen in de Scandinavi­sche natuurkeuk­en. Een menu is er nog niet, al kregen gasten vorige zondag op een feest in De Gulde Schoen al hapjes van ons.”

Zeven dagen open

Tot daar loopt elke vergelijki­ng met de B23. “Zelfs de uitgesprok­en voorkeur voor ‘een goed stuk vlees’, die eigen was aan B23, neem ik niet mee. We weten dat er in de omgeving van het Eilandje zeker een markt voor is, maar in The Gilded willen we compleet van nul beginnen. Ook de Bib Gourmand heb ik opgezegd.” Het restaurant is open voor iedereen, maar ‘gewone’ gasten hebben soms andere eisen dan hotelgaste­n? “En precies daarom zullen we de zaak elke drie maanden evalueren, om gepast in te spelen op de wensen van álle klanten.”

The Gilded zal zeven dagen op zeven open zijn, van 7u tot 23u.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Kevin De Backer houdt B23 (foto) nog tot eind juli open.
FOTO JAN VAN DER PERRE Kevin De Backer houdt B23 (foto) nog tot eind juli open.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium