Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zondag wordt belangrijk­ste rit van eerste week”

Greg Van Avermaet wil in het geel naar de Alpen

-

Van de gele trui krijg je nooit genoeg. Zonder kleerscheu­ren vandaag rijdt Greg Van Avermaet zondag in het geel naar Roubaix. Maar ook daar wil hij zijn leiderspla­ats niet zomaar uit handen geven. Wint hij de rit niet, dan wil hij minstens de trui behouden. Het doel: in het geel naar de rustdag in de Alpen.

Altijd even eerlijk, Greg Van Avermaet. Laat de buitenwere­ld maar klagen over het saaie wedstrijdv­erloop van de 230 kilometer lange rit naar Chartres, hij vond het wel best zo.

“Natuurlijk kan je je de vraag stellen of zo’n lange rit echt nodig is in een grote ronde”, klonk het. “Maar ik denk dat de meeste renners ervan genoten hebben. Het was eindelijk eens een makkelijke dag na alle hectiek van de voorbije dagen. We konden een keer rustig praten met mekaar in het peloton. Relaxed. Dat zat er de afgelopen dagen niet in.”

En nog goed nieuws: groot is de kans dat het vandaag weer rustig wordt. Met opnieuw een massaspurt als resultaat. Bij de meeste renners ligt de focus nu al op de zondagrit naar Roubaix. Het is bij Van Avermaet niet anders.

“Roubaix wordt heel hectisch”, knikte hij. “Het wordt de belangrijk­ste rit van de eerste week.”

Met een speciale missie voor Van Avermaet. Zonder ongelukken vandaag start hij ’s ochtends al zeker in het geel – de negende gele dag in zijn leven. Maar daar wil hij dolgraag tien van maken.

“Dat hoop ik toch”, beaamde Van Avermaet, als winnaar van Parijs - Roubaix van vorig jaar een van de absolute topfavorie­ten voor de ritzege. “Starten in het geel is al mooi. Maar zonder crash of platte band moet ik een goed resultaat kunnen halen.”

Begrijp: Van Avermaet wil maandag op de rustdag als leider naar de Alpen kunnen afzakken. Reden waarom hij gisteren nog snel drie bonificati­eseconden meepikte in de bonussprin­t.

“Ik zat een beetje te rekenen. Er was geen ontsnappin­g en het peloton reed in blok. Waarom het dan geen kans geven? Daarmee heb ik weer een beetje meer marge voor de volgende dagen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium