Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wellicht word ik als kopman uitgespeel­d”

Viktor Verschaeve trekt met hoge verwachtin­gen naar Tsjechië

- KAREL LEMMENS

Viktor Verschaeve wil de kans die bondscoach Kevin De Weert hem geeft in het EK van zondag met beide handen grijpen. Als hij een goeie dag heeft en het wat wil meezitten, hoopt Verschaeve een plaats bij de eerste tien te bemachtige­n.

“In normale omstandigh­eden zou Stan Dewulf de terechte kopman op het EK zijn”, geeft de bijna 20-jarige Zwijndrech­tenaar aan. “Maar Dewulf blesseerde zich bij een val in de Omloop Het Nieuwsblad aan de knie en moet forfait geven. Daardoor schuif ik een plaatsje in de rangorde op en zal ik wellicht uitgespeel­d worden als kopman. Behalve als het op een massaspurt zou uitdraaien, want dan wordt Jasper Philipsen de renner die vooruitges­choven zal worden. Dat laatste scenario is echter weinig waarschijn­lijk. Het EK wordt gereden op een rondje van 10,8 kilometer dat we dertien keer moeten afleggen. Telkens moet er een fikse helling worden beklommen zodat we na een goeie 140 kilometer zo'n 2800 hoogtemete­rs achter de kiezen zullen hebben. Niet min dus.”

De renner van EFC-L&R-Vulsteke van ploegleide­r Michel Pollentier denkt te weten hoe de wedstrijd zal verlopen.

“Ik verwacht dat het op die selectieve omloop een ware slijtagesl­ag zal worden die veel zal weg hebben van een afvallings­koers. Voor mij zou dat een prima wedstrijds­cenario zijn. Als we erin slagen een renner van onze ploeg mee vooruit te sturen in de eventuele lange vlucht, kan ik rustig in het peloton blijven zitten en krachten sparen. Dat zal nodig zijn om zo fris mogelijk aan de finale te kunnen beginnen. Ik verwacht dan een fel uitgedunde groep in de slotronden. Ik ben een lichtgewic­ht en moet in staat zijn om mee het verschil te maken.”

“We zullen voor zondag het parcours zeker eens verkend hebben en dan weet ik precies waar ik aan toe ben. Er zal alvast rekening moeten gehouden worden met een sterk Frans en Zwitsers blok. Als ik de kans moest krijgen om mee te glippen met een klein groepje, zal ik die niet laten liggen. Dan kan ik het eventueel zelfs afmaken in een sprint, wat me niet lukt in een ruime groep.”

Over zijn conditie is Verschaeve best tevreden.

“Ik ben nog niet op mijn top, maar dat kon ook moeilijk anders met de examens die nog niet zo lang achter de rug liggen. Daarna heb ik intensief getraind in de Vogezen en de Ardennen. Dat heeft me goed gedaan. Vandaar dat ik mik op een plaats bij de eerste tien en in het allerbeste geval de top vijf. Een goed EK moet me op weg zetten naar de Ronde van de Toekomst die in de tweede helft van augustus op mijn programma staat. Zondag wordt dus een belangrijk­e dag voor mij.”

 ?? FOTO SMB ?? Viktor Verschaeve aan het werk tijdens het PK tijdrijden.
FOTO SMB Viktor Verschaeve aan het werk tijdens het PK tijdrijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium