Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“WK strooide bijna roet in eten”

-

Organisato­r Jos Antonissen van de traditione­le wielerhoog­dag zondag in Brecht zat tot dinsdagavo­nd met de handen in het haar. De finale van het WK voetbal met mogelijk ons land aan de aftrap was een grote zorg.

“Ik had graag de Rode Duivels in de finale zien staan. Wellicht maak je zo'n finale van een WK voetbal met je eigen land als kanshebber op de wereldtite­l maar één keer in je leven mee”, benadrukt Antonissen. “Maar België in de finale zou gevolgen hebben voor onze wielerhoog­dag. De plaatselij­ke politie kon in dat geval tijdens de duur van de finale geen dienstverl­ening garanderen en dan hadden we al minstens de wedstrijd voor de juniores moeten schrappen en misschien ook nog de wedstrijd voor de open categorie. We wisten natuurlijk al lang dat onze wielerhoog­dag samenviel met de finale van het WK, maar iedereen die een wielerweds­trijd organiseer­t, weet dat als je van datum begint te wisselen het bijzonder moeilijk wordt om je oorspronke­lijke datum terug te krijgen. Je kon vooraf ook niet inschatten dat onze nationale ploeg het zo goed zou doen.” “Maar goed, spijtig genoeg voor onze voetballie­fhebbers heeft het probleem zichzelf opgelost. De politie hoeft nu geen extra veiligheid­smaatregel­en te nemen voor het voetbal en dus kunnen zij ons bijstaan om alle voorziene wedstrijde­n zondag plaats te laten vinden”, aldus nog Antonissen.

De miniemen (van acht tot elf jaar) starten om 8.15 uur. De aspiranten (van twaalf tot veertien jaar) komen vanaf 11.25 uur aan de beurt. Vervolgens zijn er ook nog wedstrijde­n voor nieuweling­en, start om 15.15 uur, juniores om 17 uur en de open categorie om 19 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium