Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezocht: recensente­n voor nieuw zomerbier

Beoordeel Kempisch Vuur Zomer en win hapjes en bier

-

Biercafé De Proeverij en brouwerij Pirlot in Zandhoven lanceren op 25 juli een nieuw fris blond zomerbier: Kempisch Vuur Zomer. Wie het bier het best kan typeren, wint twee glazen bier en een bord bierhapjes.

Het is dorstig weer, en dat merken ook Vinnie Michiels en Rebekka Van Mengsel, uitbaters van De Proeverij, het proeflokaa­l van brouwerij Pirlot in de Heistraat 3. “Om de klanten nog een nieuw bier te kunnen aanbieden, vroegen we aan brouwerij Guy Pirlot om een fris zomerbier te brouwen, dat uitsluiten­d van het vat hier in De Proeverij wordt getapt.” Guy Pirlot creëerde met Kempisch Vuur Zomer (6,5%) al zijn tiende bier. De lancering gaat gepaard met een leuke actie. Woensdag 25 juli tussen 16 en

19u kan iedereen voor 1 euro een glaasje van het Zomerbier degusteren. Daarbij kunnen de proevers een formulier invullen waarbij ze het bier recenseren. Wie de meest rake beschrijvi­ng en beoordelin­g kan geven, wint twee 33-centiliter­s en een schotel bierhapjes: kroketjes, kaas en worst met Kempisch Vuur. De winnaar wordt door Vinnie, Rebekka en brouwer Pirlot gekozen.

Die laatste lanceert half augustus nóg een nieuw bier. Een glas van het zomerbier (33 centiliter) zal 3,5 euro kosten. Op 25 augustus vindt bij De Proeverij trouwens het eerste familiefes­tival Bal Musikal plaats, met optredens en foodtrucks.

 ?? FOTO KMA ?? Vinnie Michiels, Rebekka Van Mengsel en Guy Pirlot met Kempisch Vuur Zomer.
FOTO KMA Vinnie Michiels, Rebekka Van Mengsel en Guy Pirlot met Kempisch Vuur Zomer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium