Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dystopia is te boenkeboen­ke, dit is meer ons ding”

Honderden aanwezigen hopen dat gratis Borsbeek Live in 2019 vervolg krijgt

- KRISTIN MATTHYSSEN

De eerste editie van Borsbeek Live vrijdagavo­nd in Fort 3 was meteen een schot in de roos. Het festivalte­rrein waar vandaag Dystopia plaatsvind­t, liep aardig vol. Ook veel jonge gezinnen kwamen naar de gratis happening met allemaal Vlaamse artiesten.

Omdat de infrastruc­tuur toch al allemaal opgebouwd is voor het elektronis­ch muziekfest­ival Dystopia op zaterdag, besloot organisato­r Tim Van Mierlo met zijn Dystopiate­am om in samenwerki­ng met de gemeente en met steun van Vlaanderen Feest de eerste Borsbeek Live te organisere­n. Uncle Phil, 2Fabiola, Laura Tesoro en De Romeo’s: het waren allemaal Vlaamse artiesten, maar een schlagerfe­stival was het zeker niet. “Put your hands up in the air”, zweepte Pat Krimson in het Engels de talrijke aanwezigen op. Zijn zangeres Loredana danste in een superkort pailletten­jurkje sexy op het podium.

Kurt Severijns (49), Jan Lenders (56) en zijn vrouw Maryse (51) komen allemaal uit Borsbeek. “Dit is een prima initiatief. Ik ben normaal geen concertgan­ger”, vertelt Kurt. “Dit is mijn eerste concert van dit jaar, en het kan goed zijn dat dit het enige blijft. Maar het brengt de mensen uit Borsbeek nog eens samen, en daar was zeker nood aan.” Maryse springt hem bij. “Ik zie veel bekende gezichten. En krijg berichtjes van mensen die nog onderweg zijn naar hier. Het wordt een avond om nog eens bij te kletsen. Dystopia is voor een jonger publiek, terwijl je hier alle leeftijden ziet. En niet onbelangri­jk: het is gratis.”

De drank- en snacktente­n van Dystopia waren al geopend. Zo konden de bezoekers van Borsbeek Live verschille­nde soorten bieren, cocktails en lekkere warme hapjes van luxe-hotdogs tot pizza’s kopen. De geburen uit de Brouwersho­ek en de Singel waren met een hele groep gekomen.”Voor De Romeo’s, en voor de Jupiler. Dystopia is te ‘boenke boenke’ voor ons.”

Nieuwsgier­ig

Naomi Van der Velden (40) denkt dat veel inwoners al lang nieuwsgier­ig zijn om eens met eigen ogen te zien hoe Fort 3 eruitziet tijdens Dystopia. “Maar door de toegangspr­ijs en het muziekgenr­e, gaan ze er niet naartoe. Deze Borsbeek Live is veel laagdrempe­liger. Qua muziek is dit ook niet echt mijn ding, maar het is schitteren­d weer en de mensen komen nog eens buiten.”

Wie niet de hele tijd wou rechtstaan, kon ook gaan zitten, zelfs met zicht op het podium. Het viel op dat er bij het optreden van 2 Fabiola echt nog veel kinderen jonger dan tien aanwezig waren. Sommigen waren te voet met de buggy of met de fietskar gekomen. De meerderhei­d kwam uit de directe omgeving, maar er waren ook mensen uit Schoten en verder die een gratis concert kwamen meesnoepen in een uniek decor.

Juliette (14), Jillian (13), Charlotte (11) en Axelle (14) wonen in Brasschaat en Schoten. Voor Dystopia zijn ze nog wat jong, maar naar Borsbeek Live mochten ze wel. “Dit is ons eerste festival deze zomer”, vertelt Juliette. “We gaan nog niet zo veel uit. De papa van Axelle verzorgt hier de catering. Vandaar. We zijn benieuwd hoe het gaat worden, maar het podium en de speciale fortomgevi­ng zien er al knap uit.”

 ?? FOTO KMA ?? De buren uit de Brouwersho­ek en de Singel. “Voor de muziek en de Jupiler.”
FOTO KMA De buren uit de Brouwersho­ek en de Singel. “Voor de muziek en de Jupiler.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium