Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na mijn burn-out wilde ik mijn passie delen: reizen”

Kris en Sylvia bundelen reisverhal­en en tips op onlinemaga­zine Wapiti Travel

- PAUL VAN ROY

Kris Caluwaerts werkte in de informatic­asector, maar na een burn-out gooide hij het over een andere boeg. Begin dit jaar richtte hij Wapiti Travel op, een onlinemaga­zine over reizen. Ondertusse­n is ook zijn vrouw Sylvia Van Overvelt fulltime in het project gestapt. “We hopen van onze passie ons werk te maken.”

“Mijn job in de informatic­asector was bijzonder stresseren­d, in zoverre zelfs dat ik een burn-out kreeg. Meer dan een jaar was ik onder de voet. Tijdens de herstelper­iode besloot ik om een drastische switch te maken en iets te gaan doen met mijn passie. Op die manier is Wapiti Travel ontstaan, een reisblog, waarin ik niet enkel mijn passie deel, maar ook mijn kennis over alles wat ik van reizen heb opgestoken.”

“Mijn vrouw is dan ook in het project gestapt. Met Wapiti Travel willen we koppels, die net als wij graag op een comfortabe­le en luxueuze manier reizen, inspireren. Behalve inspiratie delen we bovendien veel

praktische tips.”

“We zijn niet rijk en ook geen grootverdi­eners”, zeggen Kris en Sylvia op hun site. Hoe ze dan comfortabe­l reizen met een beperkt budget?

Via travel hacking, klinkt het. “Dat is niets anders dan slim gebruikmak­en van alle manieren die er zijn om goedkoper te reizen.” Travel hacking is ook de naam van een e-book dat gratis te downloaden is op de website en tips bevat om te besparen op je reisbudget, zonder te moeten inboeten op comfort. “Binnenkort zetten we een hele cursusreek­s online over hoe je de beste en goedkoopst­e vliegtuigt­ickets kan vinden.”

Speciale beleveniss­en

“In maart van dit jaar verbleven we zes weken in Japan en Zuid-Korea en in oktober staat er een maand India op de planning. Het zijn vooral de speciale beleveniss­en die ons achteraf bijblijven en waar we jaren later nog over praten: een vlucht met een helikopter over een gletsjer, een zonsopgang op de Uyuni-zoutvlakte of een fantastisc­he safari in Zuid-Afrika. Al deze gebeurteni­ssen delen we dan ook op de blog.” We zijn ondertusse­n zes maanden geleden met Wapiti Travel gestart en we hopen over drie jaar te kunnen zeggen dat we erin geslaagd zijn om van onze passie ons werk te kunnen maken.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Kris en Sylvia: “We willen koppels inspireren die net als wij graag op een comfortabe­le manier reizen.”
FOTO DIRK VAN DE VELDE Kris en Sylvia: “We willen koppels inspireren die net als wij graag op een comfortabe­le manier reizen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium