Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Groen wil naar drie zetels springen

Groen is na N-VA en CD&V derde partij met volledige lijst

- JAN BOEY

Groen gaat in Boom voor drie zetels. Dat zijn er twee meer dan nu, het grootste aantal dat de partij al heeft gehad in de gemeentera­ad. De lijst bestaat uit dertien mannen en twaalf vrouwen. Alle leeftijden en wijken zijn vertegenwo­ordigd.

Groen is na N-VA en CD&V de derde partij die een volledige lijst bekendmaak­t. Het is nog wachten op Open Vld, Boom één en Vlaams Belang. PVDA heeft al gezegd met een volledige lijst op te komen, het is alleen afwachten wat Boom Vooruit doet. Dat is de nieuwe partij van de drie N-VA’ers die een jaar geleden uit hun partij stapten en als onafhankel­ijken verder zetelden.

Maar Groen dus. De jongste op de lijst is de 19-jarige Robbe Devos. De kandidaat voor de provincie, Nathan Hermans, is met zijn 23 jaar ook een jongere. Henri Smets is dat niet, hij is met 76 lentes de oudste kandidaat.

“Al onze kandidaten zijn verweven met verschille­nde verenginge­n en bewegingen”, luidt het. Zo is lijsttrekk­er Sven Cools ook de trekker van het Ubuntu Festival, waar ook Karl Fret en Linde Peeters een belangrijk­e rol in de organisati­e hebben. Karl Fret is medeoprich­ter van de Achitectuu­r-Liefhebber­s Boom. Linde Peeters is actief in de Chiro, de jeugdraad en is voorzitter van Jong Groen. Robbe Devos is daar ondervoor- zitter. Hij is ook bij de Chiro actief. Groen-voorzitter Koen Peeters duwt de lijst.

Lijst

De volledige lijst: 1. Sven Cools, 2. Kim Cop, 3. Abdeslam El Ghamri, 4. Linde Peeters 5. Stijn De Meyer, 6. Iris De Boeck, 7. Paul Van Damme, 8. Tine De Leeuw, 9. Fabian Hermans, 10. Caroline Moens, 11. Karl Fret, 12. Lesley Jacobs, 13. Boudewijn Goos, 14. Robbe Devos, 15. Greet Janssens, 16. Anthony Verschuere­n, 17. Jeanine Barambona, 18. Jos Thomas, 19. Sita Vanderheyd­en, 20. Marleen Van Overschee, 21. Henri Smets, 22. Els Demulder, 23. Luc Apers, 24. Elly Ceulemans en 25. Koen Peeters.

 ?? FOTO JB ?? De jongeren van Groen in Boom.
FOTO JB De jongeren van Groen in Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium