Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lift gegeven, boodschapp­en betaald, toch slaag gekregen

-

De rechtbank heeft Dani H. (25) uit Zwijndrech­t veroordeel­d tot 37 maanden cel. De twintiger stal auto’s van mensen die hem wilden helpen. Een van hen moest ook rake klappen incasseren.

De eerste autodiefst­al pleegde hij op 5 december 2017. Een vrijwillig­ster was hem komen helpen bij het invullen van papieren. Hij ging met een smoesje naar haar wagen en reed ermee weg, ook al had hij geen rijbewijs. De auto werd uiteindeli­jk aan de vrouw terugbezor­gd.

Acht dagen later was Dani H. bij een man in de wagen gestapt en had hij een lift gevraagd voor zijn gezin, omdat zijn kinderen nat werden in de regen. De bestuurder stemde in en bracht hen naar huis. De beklaagde vroeg vervolgens of hij met hem niet naar de winkel wilde rijden. Opnieuw toonde het slachtoffe­r zijn goede hart en telde 88 euro voor boodschapp­en neer.

Toen Dani H. ook nog een televisiet­oestel wilde, was de maat vol. Het slachtoffe­r weigerde en werd door de beklaagde in elkaar geslagen. Daarna ging hij er met zijn auto vandoor. De wagen werd later teruggevon­den in Duitsland. Dani H. werd daarnaast ook nog veroordeel­d, omdat hij zich op 7 januari 2017, na een melding van huiselijke moeilijkhe­den, weerspanni­g had opgesteld naar de politie toe. Hij probeerde de agenten een kopstoot te geven en had naar hen gespuwd. De beklaagde was dronken.

Drie dagen later werd hij in de Carrefour van Zwijndrech­t in beschonken toestand gearrestee­rd, nadat hij een flesje parfum had leeggespot­en en een energiedra­nkje had opgedronke­n. Hij gedroeg zich weerspanni­g. Twee slachtoffe­rs stelden zich burgerlijk­e partij en kregen 425 euro schadeverg­oeding.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium