Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Mag een boerkini volgens u in het zwembad? Of ziet u liever een verbod op het tweedelige badpak in zwembaden?

-

Geen probleem

Natuurlijk, waarom niet? Het materiaal waaruit het gemaakt is, is toch oké? Ik zie de problemen niet en mensen zoeken problemen waar er geen zijn.

MO FIKRI, ANTWERPEN

Integratie

Volgens mij is dit weer een voorbeeld van integratie ten top. Waarom kunnen mensen die bij ons in de gemeenscha­p komen en welkom zijn zich niet wat aanpassen? Een hoofddoek op school? Mijn kinderen mochten zelfs geen pet opzetten. Een boerkini? Wij mogen zelf niet met zwemshort in het zwembad. Ik wil het ook allemaal niet zwart-wit zien, maar moet het aanpassen eens niet van de andere kant komen?

DIRK VANDERPERR­E, BOECHOUT

Gelijkheid tussen man en vrouw

Onhygiënis­ch en onverzoenb­aar met de gelijkheid tussen man en vrouw. We zullen een hoge prijs betalen als we niet luisteren naar ervaringsd­eskundigen die het ons afraden symbolen van de verwerping van de gelijkheid tussen man en vrouw te aanvaarden en te normaliser­en. Op die manier helpen we het salafisme en soortgelij­ke strekkinge­n verder te ontwikkele­n en gaan we naar een maatschapp­ij waarin we niet met, maar naast elkaar leven.

FILIP DEWULF, ANTWERPEN

Discrimina­tie

Als men de boerkini toelaat, dan moet men zeker boxershort­s of gewone zwemshorts toelaten voor jongens en mannen in de overdekte zwembaden, wat nu terecht verboden is. Dan is het hek helemaal van de dam. Dit is pure discrimina­tie ten opzichte van zij die het huidige zwembadreg­lement naleven.

JAN DEMECHEELE­R, ANTWERPEN

Vrije keuze

Ik vind dat moslima’s die zich er goed bij voelen het vrij mogen dragen. Ik heb liever een boerkini of een badpak dan een te kleine bikini, waar mannen uren naar staren. We leven in 2018, in een multicultu­rele samenlevin­g waarbij de verschille­n ervoor zorgen dat wij als land een meerwaarde hebben. Het dragen van een boerkini is even gelijk als het dragen van een badpak. Als men hier in België leeft, heeft men vrijheden. Een verbod opleggen op een vrijheid is tegen de mensenrech­ten en is ook niet toelaatbaa­r.

MICHIEL TAELMAN, HOBOKEN

Rol religie

Religie is persoonlij­k en dient gescheiden te zijn van de hedendaags­e leefcultuu­r. Of draaien we de knop terug naar 1900? Stop alle subsidies aan religies, zeker aan diegene die een onderschei­d maken tussen geslacht en geaardheid. Religie is gecreëerd door mensen en wordt dikwijls gebruikt en misbruikt om macht te verkrijgen en te behouden. We worden allemaal als levende wezens geboren in ons blootje en sterven in ons blootje, zonder onderschei­d.

BERT VAN BUGGENHOUT, ANTWERPEN

Vlaamse boerenvrou­w

Ik zie geen enkel probleem. Mijn over- grootmoede­r, een rasechte Vlaamse boe- renvrouw, ging vroeger al met zoiets zwemmen in Knokke-Heist. Toen nog extra versierd met Brugse kant.

MICHIEL VAN DE WIELE, ANTWERPEN

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium