Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Milieubewu­ster leven

Wij willen steeds meer milieubewu­st leven, lees ik op de economisch­e pagina. Dat artikel is gestoeld op onderzoek en wetenschap­pelijke evidentie. Mijn boerenvers­tand zegt en ziet echter andere dingen. Kijk maar naar de afvalberg na Rock Werchter, de vliegtuigr­eisjes om voetbal te zien, de enorme tricolore gekte, de sloten bier en het wallebakke­n langs straten en pleinen. Dat is hip, maar milieubewu­st? Morgen zullen we het milieu wel redden door wattenstaa­fjes en plastic zakjes te vervangen door papier en hout. Tiens, moeten daar geen bomen voor sneuvelen?

JULIA BEIRINCKX, PUTTE

Marianne Thyssen

Marianne Thyssen stapt uit de Europese politiek. Dat is haar goed recht. Maar toch komt ze nog op een verkiesbar­e plaats te staan, met als enige bedoeling haar stemmen door te geven aan iemand voor wie niemand gekozen heeft! Ik vind dit een schandalig­e praktijk, en het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. In ieder geval speel ik niet meer mee met het ‘ons-kent-ons-systeem’, en zeker niet voor de EU.

LUC DEWULF, SCHOTEN

Verengelsi­ng

Als een winkel voor een ongelukkig­e actie ‘Tous ensemble’ aan zijn vitrine hangt, is er huizenhoog protest. Maar tegen de verengelsi­ng van het straatbeel­d heerst oorverdove­nde stilte. Nu opnieuw, met ‘The Beacon’. Ik heb niets tegen de Engelse taal, maar ‘Het Baken’ in reuzengrot­e letters op de gevel van het te renoveren Tolhuis: bestaat er een mooier welkom voor schepen die Antwerpen binnenvare­n?

ROB ALAERS, BERCHEM

Immigratie

De vraag is wie je zou geloven, mocht je in dezelfde situatie verkeren als deze illegale immigrante­n. Geloof je diegenen die de hemel op aarde beloven of geloof je diegenen die je niet willen toelaten? Mond-totmondrec­lame is het beste ontradings­middel. En dit kan men alleen bereiken door zij die geweigerd worden ook effectief te repatriëre­n en niet zomaar wandelen te sturen. VICTOR THEUNIS, SCHELLE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium