Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bijna in woningbran­d gebleven”

-

Jotti Verbruggen (23) uit OudTurnhou­t was er bijna niet bij geweest in Carré. Sterker nog: ze was er bijna helemaal niet meer geweest. In september vorig jaar kon ze ontsnappen aan een woningbran­d die het hele ouderlijke huis in vlammen liet opgaan.

Anders in het leven staan

“Mijn ouders waren niet thuis. Zelf lag ik op zolder te slapen met mijn vriend. Gelukkig werd die omstreeks half twee wakker van de rookmelder, want ik had niets gehoord”, vertelt Jotti. Blijkbaar was onze droogkast defect, waardoor die een brand veroorzaak­te. In een mum van tijd stond ons hele huis in brand. We konden nog snel via de trap naar buiten geraken, maar ik ben teruggegaa­n om mijn chihuahua Thibeau te redden. En dat is gelukt, maar de brandweerm­annen hebben me nadien wel gezegd dat het bijna ongeloofli­jk is dat we hier levend zijn uitgeraakt. Alles waren we kwijt: kledij, handtassen, schoenen.”

“Een mens gaat dan wel wat nadenken. Mijn ouders hebben het huis opnieuw opgebouwd, maar ik ben inmiddels verhuisd: ik krijg de herinnerin­gen aan die brand niet meer uit mijn hoofd. Vooral ’s nachts heb ik het lastig. Wat als mijn vriend toen niet wakker geworden was?” “Daardoor heb ik ook beseft dat het leven zo snel voorbij kan zijn en dat je moet genieten van het leven en de dingen doen die je altijd al zo graag wou doen. Wat meteen ook de reden is waarom ik me heb ingeschrev­en voor Miss België. Ik wou dat vorig jaar al doen, maar twijfelde toch. Nu sta ik anders in het leven en ga ik ervoor.”

Jotti Verbruggen

“Ik heb beseft dat het leven zo voorbij kan zijn, en dat je moet genieten van het leven.”

 ?? FOTO WIM KEMPENAERS ?? Jotti Verbruggen uit Oud-Turnhout.
FOTO WIM KEMPENAERS Jotti Verbruggen uit Oud-Turnhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium