Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beenhouwer­sdochter van vlees en bloed”

-

Ze maakt moeiteloos de omslag van ‘vlees en bloed’ naar ‘glitter en glamour’. Kandidate Donna De Graef (23) uit Sint-Katelijne-Waver heeft het allemaal. Overdag is ze slagersdoc­hter, maar daarna is ze schoonheid­sspecialis­te. En nu dus ook miss-kandidate.

“Geen vleeskeuri­ng”

Sommigen zullen zeggen dat Missverkie­zingen eigenlijk een vleeskeuri­ng zijn, maar Donna kan sinds kort over beide meespreken en wil dat nu al ontkennen.

“Geen sprake van, hoor. Zo gaat het er niet aan toe”, lacht ze. Ze valt in ieder geval op tussen de toch nog altijd vele kapsters en nagelstyli­stes die hun kans wagen. “Mijn ouders hebben een groothande­l in rundvlees, met filialen in Zottegem en in Antwerpen. Daar sta ik ook in de winkel. Overdag heb ik dus een witte schort aan, maar in de namiddagen houd ik me bezig met nageltjes en dergelijke”, zegt Donna. “Maar ik hou ervan. Het was altijd al de bedoeling dat ik in de zaak zou stappen en mijn ouders zou opvolgen. In het begin zag ik dat helemaal niet zitten en ging ik dus andere studies volgen, maar ik begin er hoe langer hoe meer zin in te krijgen. Het contact met de klanten, met slagers en supermarkt­houders begint me echt wel te bevallen. Misschien is dat toch interessan­ter dan me met nageltjes en make-up bezig te houden. Vraag me dus alsjeblief niet om te kiezen tussen een van beide, want ik doe het allebei erg graag. Ik hoop in elk geval dat alle beenhouwer­s en klanten van ons voor mij gaan stemmen: dat zou al een serieus duwtje in de rug zijn.”

Donna De Graef

“Overdag heb ik een witte schort aan, in de namiddag hou ik me bezig met nageltjes lakken.”

 ?? FOTO WIM KEMPENAERS ?? Donna De Graef uit Sint-Katelijne-Waver.
FOTO WIM KEMPENAERS Donna De Graef uit Sint-Katelijne-Waver.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium