Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twaalf deelfietse­n aan station van Heide

Blue-bikes kosten 1,15 euro voor 24 uur

-

Iedereen kan vanaf nu een van de twaalf Blue-bikes huren aan het station van Heide. Gisteren werd de 56ste locatie voor Blue-bikes voorgestel­d. Het is de eerste langs spoorlijn 12. Kostprijs: 1,15 euro voor 24 uur, plus 12 euro per jaar.

“De spoorlijn is een wezenlijk onderdeel van onze gemeente”, zegt burgemeest­er Lukas Jacobs (CD&V). “Het is dus logisch dat we de eerste Blue-bikelocati­e aan een van onze drie stations zouden plaatsen. Station Heide leek ons de meest logische plaats voor dit project.”

“Voor toeristen en dagjesmens­en die met de trein naar hier komen, was er tot nu geen mogelijkhe­id om met het openbaar vervoer naar toeristisc­he trekpleist­ers te gaan als bijvoorbee­ld de Heide, het Arboretum of het bijenmuseu­m. Te voet dan maar. Dankzij dit nieuwe initiatief kan er nu gefietst worden.” De twaalf deelfietse­n staan vlak naast het stationsge­bouw. Jacobs: “We stapten met plezier mee in dit project. Dat kostte ons 30.000 euro en nog eens 6.000 per jaar onderhouds­geld. Niet weinig, maar wel de moeite waard.” Partijgeno­ot en schepen van Mobiliteit Jef Van den Bergh is het hiermee volop eens. “We moeten openbaar vervoer hoe langer hoe meer ruimer zien dan alleen bus, trein en tram. Wie als treingebru­iker uitstapt in Heide, heeft geen enkele aansluitin­g op openbaar vervoer. Nu wel. Wie bijvoorbee­ld naar kmo-zone Bosduin wil, neemt nu een Blue-bike en is in tien minuten ter plaatse. Dus niet alleen toeristen varen er wel bij”, aldus de Kalmthouts­e schepen.

Station Kalmthout?

Het project is gisteren officieel gestart. Blue-bike, burgemeest­er Jacobs, schepenen Van Den Bergh, Sandra Hoppenbrou­wer en Suske en Wiske openden de nieuwe locatie. “Het is nu afwachten wat de respons is, maar we zijn er zo goed als zeker van dat deze locatie een succes wordt. Als dat effectief zo is, denken we erover om ook een tweede Blue-bikelocati­e open te doen. Het station van Kalmthout lijkt me dan een goede keuze”, vindt de burgemeest­er. Projectman­ager van Blue-bike Joerie de Visser: “Omdat de gemeente financieel ondersteun­t, betaalt de klant slechts 1,15 euro om een fiets 24 uur te ontlenen. Nieuwe klanten moeten zich wel eerst lid maken via de site en dat kost 12 euro per jaar. Wanneer u uw Blue-bikekaart ontvangt, kan u op 56 plaatsen in Vlaanderen een fiets ontlenen.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Suske en Wiske fietsen mee de Blue-bikes in.
FOTO ERIK VANDEWALLE Suske en Wiske fietsen mee de Blue-bikes in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium