Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Manchester feest het hardst

-

Manchester in Groot-Brittannië en Washington DC en Miami in de Verenigde Staten zijn volgens een onderzoek van Movehub de ‘wildste’ steden ter wereld. Movehub hield rekening met het aantal nachtclubs en het gebruik van alcohol en cannabis.

Movehub, een internatio­naal verhuisbed­rijf dat wel vaker onderzoek laat uitvoeren naar wereldsted­en, nam meer dan honderd steden onder de loep. Ten eerste bracht het onderzoek het aantal nachtclubs per 100.000 inwoners in kaart. Manchester staat ruim op de eerste plaats, met 818 clubs per 100.000 inwoners. Volgens Movehub is de variëteit van het nachtleven ook opvallend in de stad. Düsseldorf staat op de tweede plaats, met 698 clubs per 100.000 inwoners.

Naast het aantal nachtclubs hield het onderzoek ook rekening met het gebruik van cannabis. In Manchester ligt ook die verhouding per 100.000 inwoners het hoogst van alle onderzocht­e steden, met een gebruik van 2,3 ton per jaar. In Manchester lusten ze ook al eens een glaasje; meer bepaald 11,6 liter per persoon per jaar.

Op basis van de factoren alcohol, cannabis en nachtclubs kent het onderzoek een cijfer van nul tot drie toe aan elke stad. Voor Manchester ligt dat op 2.83.

Wereldklas­se

Washington DC scoort 2.60, Miami 2.59. Het gebruik van cannabis ligt in Washington DC op 1,03 ton per 100.000 inwoners per jaar, maar de stad telt wel ‘maar’ 240 nachtclubs per 100.000 inwoners. In Miami is er veel meer keuze wat betreft het nachtleven. Daar kunnen inwoners kiezen tussen 532 clubs per 100.000 inwoners.

Die eerste plaats van Manchester is volgens Movehub niet verrassend. “Als je ooit een nacht bent uitgeweest in de stad, zullen de resultaten je niet verbazen. Manchester­s clubs zijn van wereldklas­se. De ravecultuu­r van begin jaren negentig is ook ongeveer geboren in de Britse stad.”

De top tien van wildste steden ter wereld wordt vervolledi­gd door Seattle, San Francisco, Leeds, Denver, Boston, Parijs en Lyon.

En Antwerpen? De Sinjoren staan, net na het Duitse Hamburg, op de 66ste plaats in de lijst, met een score van 1.52. Brussel is nog iets minder wild: met een score van 1.50 staat de hoofdstad vier plaatsen lager dan Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium