Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ilse Liebens

De festivalzo­mer van…

- www.unicornfes­tival.be

Waar? Op het Unicorn Festival, vandaag op de Zas Zeescoutsb­asis, Thonetlaan 165 in Antwerpen. Op drie podia weerklinkt daar house, pop en techno van acts als ATTAR!, Plee Boy, Anita Summer, Justin Spears, Franca en Natasja. “Unicorn is een heel vrij festival. Nog meer dan op andere festivals hangt er een superchill­e sfeer. Iedereen is er blij en niemand valt uit de toon, ongeacht of je op oude slippers komt of een hipster bent.”

Wat? DJ Liebenskin­d. “Op alle edities van Unicorn heb ik al gespeeld, uitgezonde­rd een jaar waarin ik op vakantie was. Dezelfde mensen organiseer­den vroeger de Playground-feestjes in de Culture Club in Gent, waar ik een van de vaste deejays ben. Toen zij dit festival opzetten, was het bijna evident dat ik er ook te gast zou zijn. Zij kennen perfect mijn stijl. Als Ilse Liebens speel ik allround-feestjes, met de muziek die ik vroeger op Studio Brussel draaide. Als DJ Liebenskin­d, een knipoog naar het Berlijnse handtassen­merk Liebeskind, breng ik vooral house, techno en discoklass­iekers.” Type festivalga­nger? “Iemand die alles wil zien. Ik ben heel gretig en maak op voorhand mijn schema, soms tot ergernis van mensen die met mij meegaan of op de wei willen afspreken. Op mijn zestiende moest ik sparen voor een ticket en waren festivals het hoogtepunt van mijn jaar. Daar wilde ik absoluut alles uithalen. Ik ben iets rustiger geworden, maar wil nog steeds veel ontdekken. De fantastisc­he sfeer is een mooie extra, maar daarvoor ga ik niet naar een festival; die vind ik ook in eender welke zomerbar.” Houdt volstrekt niet van… “Weinig dingen, eigenlijk. Soms is het mij op festivals iets te druk en staan podia te dicht bij elkaar. Ik heb wel de indruk dat veel festivals – zoals Best Kept Secret in Nederland – voor less is more gaan, zodat de beleving aangenaam blijft.” Neemt altijd mee… “Oordoppen. Sinds ik zelf draai, worden mijn oren nog meer blootgeste­ld aan de decibels. Omdat dat echt mijn belangrijk­ste lichaamsde­len zijn, heb ik altijd op maat gemaakte oordoppen in mijn tas zitten. Daarnaast grabbel ik op festivals steeds wat extra setjes mee, om uit de delen aan wie ze nodig heeft.”

Wil deze zomer ook nog naar… “Het fijne Cactusfest­ival op zondag, Björk in Gent en een dag Lokerse Feesten. Op Pukkelpop speel ik zelf maar ga ik ook de andere dagen. Voor de rest ben ik zo vaak aan het deejayen dat er geen tijd meer rest. In plaats van voor volledige festivals te gaan, kies ik nu voor één dag Werchter, één dag Cactus enzovoort. Ik ben een dagtripper geworden. De tijd van in tentjes slapen is voorbij. Dat was toen leuk, maar nu vind ik het aangenaam om in mijn eigen bed te kunnen liggen en ’s morgens te kunnen douchen. Waardig ouder worden!” (gj)

 ?? FOTO IVAN PUT ??
FOTO IVAN PUT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium