Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aangekondi­gd nieuw team blijkt spookploeg

Pech voor Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet heeft nog altijd geen kleur bekend over zijn toekomst. Zeker is dat het voor de geletruidr­ager niét het nieuw op te starten team wordt van de ex-ploegmanag­er van Astana Marc Biver. De Zwitser moest vaststelle­n

- FOTO BELGA (hc)

Al weken gonst het in de coulissen van het peloton: Marc Biver zou een nieuwe geldschiet­er gevonden hebben die bereid was – u leest het goed – acht jaar lang een project van veertig miljoen euro te financiere­n. Du jamais vu in het wielrennen. Maar het verhaal blijkt één grote luchtbel. Biver, de Zwitser die in 2007 Astana in de steigers zette, had de verzekerin­g gekregen van Serge Golstein, die in Knokke-Heist woont maar geboren is in het Israëlisch­e Haifa. De Belgische zakenman zou dit project opstarten samen met de Fransman Iker Pastori. Nog voor de Tour vroeg Biver bij de UCI een WorldTourl­icentie aan. Alleen bleef het maar wachten op de noodzakeli­jke bankgarant­ie. Net voor de Tourstart vorige week zouden Biver en zijn geldschiet­er elkaar ontmoeten in Zuid-Frankrijk om de beloofde bankgarant­ies over te maken, zodat Biver werk kon maken van zijn ploeg, bij voorkeur gebouwd rond Greg Van Avermaet. Daarnaast wilde de geldschiet­er ook jongens als Teuns, Küng en Caruso in zijn ploeg. De fantast was ook van plan om het moederbedr­ijf van BMC over te kopen. Diezelfde Golstein zag ook wel iets in Marc Soler, nog onder contract bij Movistar, en de Fransman Romain Bardet, nog onder contract bij AG2R tot 2020.

Alleen blies Serge Golstein ook nu weer op het allerlaats­te moment de vlucht met zijn privéjet naar Cannes af en excuseerde hij zich bij Biver voor het onvoorzien­e belet. Voor de zesde opeenvolge­nde keer ging de afspraak niet door. En toen voelde Biver ineens nattigheid, want het vliegtuigr­egistratie­nummer was al enkele jaren niet meer in gebruik. Biver is nu van plan om schadeverg­oeding te eisen. En Van Avermaet? Hij wacht voorlopig nog altijd af en wikt en weegt de andere voorstelle­n die zijn makelaar op tafel heeft.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium