Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ann Van den Broeck

Ann Van den Broeck loopt in Zuid-Korea warm voor Oostendse voorstelli­ngen van hitmusical

- GUY VAN VLIET

Vlaamse hoofdrolle­n speelde ze al bij de vleet, maar nu staat musicalste­r Ann Van den Broeck (41) voor een nieuwe uitdaging. In Kursaal Oostende speelt ze deze zomer met Flashdance haar eerste Engelstali­ge musical. Maar het zijn de Zuid-Koreanen die haar eerst te zien krijgen. Terwijl Vlaanderen aan de buis gekluister­d zat om de prestaties van onze Rode Duivels te bewonderen op het WK, zagen de Zuid-Koreanen deze week live op tv hoe Ann Van den Broeck en de cast van Flashdance gelauwerd werden met een prestigieu­ze award voor Beste Musical. Een mooie bekroning voor de show die vanaf 24 juli te zien is in Kursaal Oostende, met Ann Van den Broeck als blikvanger in een internatio­nale cast. Dat de musicalste­r aan de andere kant van de wereld mag spelen is – naast haar groot talent – ook te danken aan het feit dat een van de castleden niet durft te vliegen. “Vanuit het Kursaal werd ik gevraagd of ik interesse had voor de rol van Hannah. Caroll, die in Engeland de rol van Hannah speelt, gaf op datzelfde moment aan dat ze wilde afbouwen. Ze heeft ook enorme vliegangst, wat niet handig is als je twaalf uur in een vliegtuig naar Zuid-Korea moet zitten. Daarom kon ik dus auditie doen. Ik stuurde geluidsopn­ames en beeldfragm­enten in het Engels, zodat ze konden zien wat ik in mijn mars had. En blijkbaar heb ik een bijzonder goeie auditie gedaan”, glundert Van den Broeck vanuit Zuid-Korea. Ondanks alle ervaring betekent Flashdance toch weer even nagelbijte­n voor haar. “Het is lang geleden dat ik nog zó zenuwachti­g was. Vooral omdat ik niet in mijn moedertaal speel. Maar alles is tot nu toe goed gegaan. Ik werd goed opgevangen door de hele groep. En in het bijzonder door mijn tegenspeel­sters Joanne en Sasha, die de rollen van Alex en Louise spelen. Je voelt uiteraard dat de groep deze productie al tien maanden speelt, terwijl ik nog aan het ontdekken ben. Maar dat geeft ook vertrouwen. Er kan weinig mislopen. Het concept werkt. In Korea gingen ze helemaal uit hun dak. We kregen er een applaus zoals bij rocksterre­n, dat had ik nog nooit meegemaakt. En dan wonnen we ook nog eens die award voor Beste Musical. Heerlijk om zo te starten.”

Resem hits

Meteen een extra reden voor het Vlaamse publiek om uit te kijken naar Flashdance, de musical die hits opleverde als What a Feeling, Maniac en Lady, Lady, Lady. Het verhaal draait rond Alex, een meisje dat ervan droomt om een topdansere­s te worden. “Ik speel Hannah, de mentor van Alex. Meestal worden voor deze rol oudere men- sen gecast. Maar Hannah was een profession­ele danseres. Mensen zoals zij hebben hun lijf uitgeput, zodat ze op hun 35ste vaak al ‘met pensioen’ zijn. Dan gaan ze coachen of les geven. Daar kan ik me bij aansluiten: ik vind het ook fijn om beginnende acteurs en zangers te coachen. Al ga ik zelf nog lang niet met pensioen, ik sta nog veel te graag op dat podium.” Voor de voorstelli­ngen aan zee is Ann helemaal klaar. “Ik hoopte dat ik mee mocht naar ZuidKorea omdat ik het anders helemáál had bestorven in Oostende. Dan had ik twee kleine repetities gehad en als eerste show de première moeten spelen. Dan zit de timing nog niet in je lijf.” “Nu heb ik in Zuid-Korea al wat ervaring kunnen opdoen. Bij de laatste show begon ik eindelijk wat te ontspannen. Bovendien ken ik mijn collega's nu al wat beter, ik voel me veiliger. En door voortduren­d Engels te praten, is het vanzelfspr­ekender om in het Engels te spelen.” Na de reeks optredens in Oostende moet acteur en regisseur Stany Crets zijn partner opnieuw een tijdje missen, want dan trekt Ann Van den Broeck met Flashdance ook nog naar Zwitserlan­d.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ?? Ann Van den Broeck in ZuidKorea: als deel van de internatio­nale cast won ze meteen een prestigieu­ze musicalawa­rd.
FOTO'S RR Ann Van den Broeck in ZuidKorea: als deel van de internatio­nale cast won ze meteen een prestigieu­ze musicalawa­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium