Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen parade voor Engeland

-

Engeland speelde zijn beste WK sinds 1990, maar anders dan de Rode Duivels wacht ‘The Three Lions’ geen plechtige ontvangst in eigen land. “Het is niet mijn beslissing, maar ik kan me er in vinden”, zegt bondscoach Gareth Southgate.

300.000 mensen vierden in

1990 de vierde plaats van Engeland, maar dit jaar is er geen officiële ontvangst gepland als het team terugkeert uit Rusland. Gareth Southgate steunt de beslissing van de Engelse voetbalbon­d. De oud-verdediger beseft dat de balans met een nederlaag tegen België toch nog mager kan ogen. In dat geval heeft Engeland op dit WK drie wedstrijde­n van de zeven verloren.

Brief aan spelers

“België wil het tornooi in schoonheid eindigen en dat geldt ook voor ons”, sprak Southgate. “Het wordt een goeie test, want we hebben de topteams nog niet verslagen. We moeten elke kans benutten om dat te doen.” Engeland stond op twintig minuten van een finale en tien minuten van een penaltyree­ks, maar gaf de halve finale tegen Kroatië uit handen. Southgate beseft dat het gebrek aan ervaring zijn jonge team de das heeft omgedaan. Hij richt nu zijn aandacht op het EK 2020, waar de Engelse groepsweds­trijden en de finale op Wembley worden gespeeld. “We gaan

een toernooi beleven dat aan 1966 (het WK dat Engeland won, nvdr.) en 1996 (het EK waarin Engeland tot in de halve finale raakte,

nvdr.) zal doen denken. Wat we de voorbije weken beleefd hebben, zal een positieve invloed hebben op onze prestaties dan.” Gareth Southgate schreef een persoonlij­ke brief aan al zijn stafleden en is van plan hetzelfde te doen met zijn spelers. “In deze tijd is een handgeschr­even brief krijgen iets bijzonders. Al mijn spelers krijgen er een na het toernooi. We hebben iets bijzonders meegemaakt en het land verenigd de voorbije weken. Hopelijk kunnen we het publiek bedanken voor hun steun als we onze volgende wedstrijde­n spelen in september.”(bla)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Met of zonder huldiging, Gareth Southgate is tevreden: “We hebben iets bijzonders meegemaakt.”
FOTO PHOTO NEWS Met of zonder huldiging, Gareth Southgate is tevreden: “We hebben iets bijzonders meegemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium