Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan niet zeggen dat er niks gebeurd is”

- (bvc)

Sinds zaterdag weet Fernando Gaviria ook dat de Tour niet te vergelijke­n valt met een andere koers. Na het tot twee keer toe uitdelen van een kopstoot naar André Greipel in volle sprint, werd de Colombiaan van Quick.Step Floors gedeclasse­erd. De Colombiaan stapte razend van colère de ploegbus op en was niet aanspreekb­aar. Zijn baas Patrick Lefevere maakte zich minder druk.

“Die declasseri­ng? Ik kan moeilijk zeggen dat er niets gebeurd is. Zowel Greipel als Fernando waren in fout. Ze moeten die hoofdbeweg­ing niet doen. Fitte en Brama

(ploegleide­rs Wilfried Peeters en

Davide Bramati, red.) zijn nog wel een beetje gaan dreigen bij de jury, maar het had geen zin”, aldus Lefevere.

Volgens ploegleide­r en ervaringsd­eskundige Tom Steels deed Gaviria die ongeoorloo­fde bewegingen omdat hij gefrustree­rd was omdat hij voor de tweede opeenvolge­nde dag niet kon sprinten. Lefevere beaamt.

“Hij was boos. Maar eigenlijk is Fernando een softie. Ik heb gewerkt met Mario Cipollini, die was in staat om na een verloren sprint iemand te vermoorden. Marcel Kittel en Mark Cavendish smeten hun helm kapot na een sprintnede­rlaag. En Fernando, die doet niks.”

Volgens de CEO van Quick.Step Floors liep het zaterdag voor Gaviria al mis voor de sprint.

“Om de een of andere reden veranderde Fernando plots van sprinttact­iek. Het werkte duidelijk niet”, doelt Lefevere op het feit dat toen lead-out Maxi Richeze de sprint aantrok, de Colombiaan niet volgde. Eerder had ook Gilbert al aangevalle­n en ook Lampaert vond geen aansluitin­g bij de anderen.

“Fernando probeerde het dan alleen, maar werd door Sagan en Greipel slim ingesloten. Handig van Sagan en zijn goed recht, want het was de kortste weg naar de finish.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium