Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan geen mal figuur slaan”

Rupel Boom van Jaric Schaessens toont gezonde ambities

- PETER NYS

De bal rolt weer in Boom. Tien weken nadat de Steenbakke­rs de titel in de tweede amateurkla­sse veroverd hebben, vallen er heel wat nieuwe gezichten te spotten in de spelersker­n die aan het avontuur in de hoogste amateurkla­sse begint. Jaric Schaessens was de eerste nieuwkomer die bij Rupel Boom tekende, lang voor de promotie een feit was.

“Mij maakte het niet uit in welke reeks Rupel Boom uitkwam”, zegt Schaessens. “Ik wilde mezelf als voetballer weer op de kaart zetten en had meteen een goed gevoel bij Rupel Boom. Dat de ploeg uiteindeli­jk kampioen werd, was de kers op de taart. Die hoogste amateurkla­sse is echt een mooie reeks. Ik speelde er al met Beerschot Wilrijk en sindsdien zijn er nog een pak traditiecl­ubs bijgekomen. Ik denk dan onder meer aan Aalst, RWDM, Club Luik en het nieuwe Lierse. Dat zijn allemaal ploegen met een grote achterban.”

Sportief wordt het allicht een zware dobber. Rupel Boom heeft een van de laagste budgetten van de zestien ploegen.

“Dat kan zijn, maar dat gaat ons er niet van weerhouden een sterk seizoen te spelen. Het is zoals Urbain Spaenhoven al vaak aanhaalde: budgetten winnen geen prijzen, spelers wel. Rupel Boom was vorig seizoen ook niet de rijkste club van de reeks, maar troefde uiteindeli­jk wel iedereen af. Ik vind dat de club heel verstandig is geweest op de transferma­rkt. Dit is een jonge en hongerige groep die zich wil bewijzen. Bijna alle nieuwkomer­s zijn jonge spelers die op zoek zijn naar hun limieten. Ik ken de meeste spelers en weet zeker dat we geen mal figuur zullen slaan in deze reeks.”

Misschien staat dit seizoen ook in het teken van revanche voor Jaric Schaessens. “Zo zou ik het niet willen stellen, dat heeft een te negatieve bijklank. Het is niet zo dat ik met rancune of frustratie rondloop. Het was vorig seizoen bij Beerschot Wilrijk gewoon niet leuk voor mij. Deels door een blessure, deels omdat ik minder kansen kreeg dan gehoopt. Maar dat maakt elke voetballer wel een keer mee. De jaren voordien waren een aaneenscha­keling van mooie momenten met titels en prijzen. Ik had voor mezelf wel beslist dat ik niet nog eens zo’n seizoen wilde meemaken. Als je dan kan spelen onder de trainer met wie je drie jaar succesvol hebt samengewer­kt, is de keuze snel gemaakt. Je ziet de stempel van Spaenhoven heel duidelijk bij Rupel Boom. Ook bij een ploeg die financieel veel minder mogelijkhe­den heeft dan Beerschot Wilrijk, gaat hij voor een attractiev­e speelstijl. Ik ben blij dat we er weer aan begonnen zijn en kijk met een positief gevoel de toekomst tegemoet.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Rupel Boom, met Yannick Put op kop, is eraan begonnen.
FOTO TOM GOYVAERTS Rupel Boom, met Yannick Put op kop, is eraan begonnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium