Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Bent u ongerust over de toenaderin­g tussen Trump en Poetin?

-

Façade

Waarom zou ik ongerust moeten zijn? Als individu heb je al lang geen vat meer op het wereldgebe­uren, dat zoals de economie volledig geprivatis­eerd is. Donald Trump is een verkoper en moet de democratis­che façade van de Verenigde Staten ophouden, maar voor de rest heeft hij politiek weinig in de pap te brokken. Het beleid in de VS wordt gemaakt door de inlichting­endiensten die elke poging tot meer vrede in de wereld belemmeren, vooral in het MiddenOost­en.

EDI DOBBELAER, ANTWERPEN

Meer buikgevoel

Wij willen meer politici die vanuit het buikgevoel regeren (zoals onze vorige politici, met premier Jean-Luc Dehaene als laatste) en niet de elite achterna lopen. Donald Trump is een verademing in deze gladde politieke schijnwere­ld, waarbij zelfs een steen in een vijver geen rimpel veroorzaak­t. Laat politiek maar golven veroorzake­n en het beste zal dan wel komen bovendrijv­en.

PIET BERGHE, ANTWERPEN

Gevaar Merkel

Het grootste gevaar voor Europa is niet Trump, maar Angela Merkel. Zij is opnieuw een extreem slechte leider van de Europese economisch­e grootmacht die Duitsland is. Het is een land dat amper weet wat democratie is (opgelegd door de Amerikanen vanaf 1949!), dat een bizar economisch model kent (exporteren en de bevolking arm houden), en dat hypocrisie als norm heeft aanvaard.

GERARD DE VRIJ, KNOKKE

Agenda

Achter die hele hetze tegen Rusland moet toch een achterligg­ende agenda schuilgaan? Meer bewapening, waardoor de kassa weer rinkelt?

KOEN EYCKERMANS, SCHOTEN

Geen criminelen

Goede relaties met alle landen zijn van belang. Eindelijk eens iemand die Rusland niet steeds als een crimineel land afschilder­t.

JURGEN SPAENJERS, NOSSEGEM

Kleine garnalen

Wat komt, dat komt. En anders blijft het weg. Wij zijn kleine garnalen en moeten alles dulden wat ze in onze maag stompen. Klinkt het dan raar dat we ons dat niet aantrekken? Ik wil wel nog kwijt dat deze twee heren voor niets te vertrouwen zijn.

ALFONS VERBIST, ANTWERPEN

Ontmaskere­n

Het anti-Poetinisme dat door de westerse pers vlijtig gepropagan­deerd wordt, kan misschien dankzij Trump ontmaskerd worden. Als Hillary Clinton president geworden was, dan werd er nu al met (A)-bommen gesproken.

RONY STOKART, ANTWERPEN

Imago

De West-Europese media portretter­en Rus- land wat graag als de grote vijand van onze samenlevin­g. Toegegeven, ze hebben de geschieden­is niet mee. En ook vandaag loopt het soms nog fout (de spion in Engeland). Maar toch is het vooral Poetin die het boeltje in Syrië opgekuist heeft.

ROLAND R., ANTWERPEN

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium