Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Rode Duivels

Na de uitbundige viering van onze helden moeten we aan de toekomst denken. En dat betekent dat onze verlieswed­strijd tegen Frankrijk ten volle mag geanalysee­rd worden. De attente kijker die Villa Sporza zondagavon­d gezien heeft, had meteen door dat Martinez alleen maar naar de studio wilde komen als er geen lastige vragen zouden gesteld worden. Alle begrip daarvoor, want zondag was het feesten en genieten. Maar waarom werd Dembélé pas in de tweede helft vervangen, terwijl hij geen seconde in de match gezeten heeft? Ook Chadli werd pas na minuut 90 vervangen, terwijl die op de rechtse kant totaal niet functionee­rde zoals op links. Geen verwijt naar Chadli, wel naar Martinez, omdat die hem op een voor hem ongebruike­lijke plaats heeft neergepoot. Meneer Martinez, ik ben ervan overtuigd dat je dat uiteraard ook zelf beseft en dat zal ervoor zorgen dat we in 2020 Europees kampioen worden.

DANNY VAN DEN VONDER, WAARLOOS

Transgende­rs

Het wordt nu helemaal onbegrijpe­lijk. Transgende­rrollen mogen volgens de transgemee­nschap niet door een topactrice zoals Scarlett Johansson vertolkt worden, en wel door een transman van vlees en bloed. Waar gaan we naartoe? Homo’s kunnen geen hetero’s meer interprete­ren, hetero’s geen homo’s, lesbiennes moeten lesbiennes spelen en ga zo maar door? Waarom nog acteur worden als je ook niet in de huid van een andere geaardheid mag kruipen? Waarom al deze muggenzift­erij? Ik zou de acteurs die uiteindeli­jk homo waren en hetero speelden vroeger niet de kost willen geven. Dat hebben ze, zoals Rock Hudson, meer dan uitstekend en met verve gedaan. Laat een acteur voor wat hij goed is: zich inleven in een totaal andere persoonlij­kheid.

LUC MAECKELBER­GH, ANTWERPEN

WK voetbal

Het Wereldkamp­ioenschap voetbal leek inderdaad wel een lang zomerfesti­val. Conclusie: maak van het WK een evenement van twaalf maanden brood en spelen en alle problemen zijn van de baan.

VICTOR THEUNIS, SCHELLE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium