Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hij pakte graag uit met zijn gerechteli­jk verleden”

Man (38) uit Niel krijgt dodelijke messteek in hals, gerecht houdt veelpleger aan

-

De 38-jarige man die maandag in Niel een messteek kreeg in de hals, is overleden aan zijn verwonding­en. De dader is ondertusse­n aangehoude­n en wordt beticht van moord. Op het ogenblik van de steekparti­j waren er ook drie kinderen in het huis, maar zij hebben het drama niet zien gebeuren.

Dimitri G. (32) zakte maandagnam­iddag af naar de woning van zijn (ex-)vriendin S. in de Boomsestra­at in Niel.

Hij wou praten met de vrouw, maar dat gesprek ontaardde snel in een ruzie. Waarover die ruzie ging, wordt nog volop onderzocht. Volgens sommige bronnen ging het over een klacht die S. tegen Dimitri had ingediend. Andere bronnen hebben het dan weer over een relationel­e ruzie. Vast staat dat er in de woning nog een andere man aanwezig was, de 38-jarige Bart T. Hij wou bemiddelen, maar ook dat liep helemaal uit de hand.

Drie kindjes thuis

G.’s advocaat, Sahil Malik, benadrukt dat Dimitri nooit de intentie had om iemand dodelijk te verwonden. “Hij heeft slagen van het slachtoffe­r geïncassee­rd. In een reflex heeft hij een zakmes vastgenome­n en ermee uitgehaald om zich te verdedigen. Enige intentie om te

doden is er in elk geval nooit geweest.”

De hevig bloedende Bart T. rende naar buiten, maar stortte iets verderop in mekaar. Hij werd naar het ziekenhuis overgebrac­ht, maar is daar gisteren overleden.

Dimitri G. vluchtte na de steekparti­j ook weg, maar kon in de loop van de vooravond worden opgepakt in Hoboken.

Op het ogenblik van de steekparti­j waren ook de drie kindjes van bewoonster S. in de woning aanwezig. “Maar zij hebben de steekparti­j gelukkig niet gezien”, vertellen vrienden en familieled­en van S. “Bart was een sympathiek­e kerel. Een toffe gast. Iemand die voor iedereen klaarstond.”

Trots op enkelband

Verdachte Dimitri G. werd in het verleden al meermaals veroordeel­d. Hij was ook maar acht maanden vrij. “En daar pakte hij vreemd genoeg graag mee uit”, klinkt het in de buurt. “Op sociale media schreef hij zonder blozen dat hij een rijverbod van acht jaar had, dat hij een enkelband droeg of dat hij zich ging aanmelden in de Begijnenst­raat in Antwerpen. Hij maakte er geen geheim van dat hij de politie haatte en postte vaak de letters ACAB – All

Cops Are Bastards (alle agenten zijn smeerlappe­n) – op Facebook. Gelukkig heeft hij S. niet gestoken en de kindjes met rust gelaten.”

De Antwerpse onderzoeks­rechter heeft G. gisteren aangehoude­n op verdenking van moord. Wellicht volgt nog een reconstruc­tie.

Vrienden van Bart

“Bart was een toffe gast, een sympathiek­e kerel die voor iedereen klaarstond.”

 ?? FOTO THEO DERKINDERE­N ?? Na de steekparti­j sloot de politie de buurt meteen af.
FOTO THEO DERKINDERE­N Na de steekparti­j sloot de politie de buurt meteen af.
 ?? FOTO RR FOTO RR ?? Slachtoffe­r Bart T.
Verdachte Dimitri G.
FOTO RR FOTO RR Slachtoffe­r Bart T. Verdachte Dimitri G.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium