Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Hamsterhur­en’ komt naar Antwerpen

Limburgs vastgoedco­ncept straks ook in Scheldesta­d

- (cm)

Eerst een paar jaar een huis huren en dan de huur aftrekken van de prijs om dat huis aan te kopen: dat is ‘hamsterhur­en’. De Limburgse bedenker wil het concept ook in Antwerpen invoeren.

Hamsterhur­en, intussen ook een beschermde merknaam, werd bedacht door de Limburgse ontwikkela­ar Gilen Woonprojec­ten. Een huurder kan na minstens vijf jaar beslissen zijn woning te kopen. De huurgelden worden dan afgetrokke­n van de aankooppri­js.

Volgens Laurens Gilen is de aanpak vooral gericht op jonge koppels die nog niet voldoende hebben kunnen sparen. Volgens hem ligt de huurprijs niet hoger dan de normale marktwaard­e van een huurhuis.

In Limburg zit het bedrijf naar eigen zeggen met een wachtlijst van honderden kandidaten.

“We denken er ook aan om – naast Brussel – in de eerste jaarhelft van volgend jaar ook naar Antwerpen te komen”, zegt Gilen. “We zijn daarover in gesprek met meerdere grote projectont­wikkelaars, om zelf de panden te kopen en die dan te verhuren. Alles zelf bouwen, dat lukt niet meer.”

Maar de ambities zijn nog groter. Op termijn hoopt hij naar enkele tientallen projecten per gemeente te gaan, waardoor je in ons land al gauw aan 6.000 projecten zit. Dat zorgt volgens Gilen al snel voor aanzienlij­ke bedragen, maar hij krijgt voor het project naar eigen zeggen steun van Belfius Immo, dat mee aandeelhou­der is van een vastgoedfo­nds.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium