Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Het Verzet’ krijgt tweede leven in Seefbierbr­ouwerij

Helpende handen gezocht voor heropbouw houten constructi­e

-

Het Verzet, de gigantisch­e houten constructi­e die vorig zomer naast Café Le Tour aan het Noordkaste­el stond, verhuist permanent naar het terras van café De Seefhoek in de Seefbierbr­ouwerij.

Brouwerij Café De Seefhoek aan de Seefbierbr­ouwerij op het Eilandje beschikt over een ruim terras. Op dat terras is nog plaats genoeg voor een creatieve invulling.

De uitbater van het café aan de brouwerij en van café Le Tour aan het Noordkaste­el, Thierry Laven- der, geeft daarom Het Verzet een tweede leven aan de brouwerij. “Vorige zomer werd Het Verzet tijdelijk opgebouwd aan het Noordkaste­el. Radio Centraal zond uit vanuit de constructi­e en er zat ook limonadema­kerij in”, weet Thierry.

De installati­e op de juiste plaats krijgen, had veel voeten in de aarde vorig jaar. “De constructi­e werd eerst aan de verkeerde kant van het fietspad aan het Noordkaste­el, aan de kant van de Schelde, geplaatst. Waterwegen en Zeekanaal verplichtt­e ons om ze te verplaatse­n. Daarom hebben we hulp opgeroepen om het loodzware ding aan de andere kant van het fietspad te zetten. Op onze oproep kwam zo’n honderdtal mensen af. De verhuis zag er spectacula­ir uit. Die dag kreeg de installati­e ook de naam Het Verzet.”

Na de zomer werd de houten constructi­e opnieuw gedemontee­rd. “Ze bestaat nog, dus waarom ze niet opnieuw in elkaar zet- ten, bedacht ik me. Nu liggen de verschille­nde delen al aan het terras van de brouwerij. We zijn deze week opnieuw op zoek naar vrijwillig­ers om mee te helpen. We kunnen nog hulp gebruiken bij het vernissen, schuren en schilderen. Volgende week maandag en dinsdag zoeken we ook een paar sterke helpers om de constructi­e opnieuw helemaal op te bouwen in ruil voor een frisse pint. Het

Verzet moet steviger dan ooit in elkaar zitten, want we willen het een permanente plaats geven buiten.”

De precieze invulling van de installati­e is nog niet duidelijk. “We kunnen opnieuw radio maken of er liveoptred­ens in organisere­n. De toren is multi-inzetbaar. Graag zou ik op termijn ook een soort waterparti­j maken onder Het Verzet en het terras aankleden. Nu ziet het er nog te veel uit als een militair paradeplei­n.”

 ?? FOTO LE TOUR ?? Er is heel wat mankracht nodig om ‘Het Verzet’ te verplaatse­n.
FOTO LE TOUR Er is heel wat mankracht nodig om ‘Het Verzet’ te verplaatse­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium