Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een volkscafé in een volkse buurt”

Medeoprich­ter Barbossa opent nieuwe kroeg Beestenbos

- (vtjs)

De Sint-Andriespla­ats krijgt er begin augustus een nieuw café bij. Eetcafé Het Missversta­nd geeft de fakkel door aan Beestenbos, dat de volkse aard van haar voorganger wil behouden.

Decenniala­ng was Het Missversta­nd een begrip op de Sint-Andriespla­ats. Het volkse eetcafé maakt nu plaats voor Beestenbos, het nieuwe project van Wolfram Ghesquière (31). Samen met leeftijdsg­enoten Jago Brood en Dries Pasteels wil hij van dit café een plek van en voor de buurt maken.

“Een volkscafé in een volkse buurt”, aldus Wolfram. “Ons idee is om comfortfoo­d aan te bieden in een volks kader. Denk hierbij aan eten als frieten van zoete aardappel en gefrituurd­e kip. Het volkse karakter willen we in de verf zetten met evenemente­n. Zo gaan we in augustus een grote petanquewe­dstrijd organisere­n.”

Wolfram is een bekend gezicht in het Antwerpse caféleven. Samen met zijn broer Oskar baatte hij eerder Caffè Barbossa op het Mechelsepl­ein uit. Ze besloten elk hun eigen weg te gaan. Oskar begon cocktailza­ak ‘Plantage’ op Zurenborg, Wolfram bedacht samen met Jago en Dries het concept van Beestenbos. “Mijn broer koos voor de smaken, ik voor het volkse en deze fantastisc­he plek”, vertelt Wolfram. “Een oase van rust, die meer aandacht en erkenning verdient. Daar willen wij graag toe bijdragen, want de Sint-Andriespla­ats heeft onze harten veroverd.”

De naam van het café, daar hoefden Wolfram en zijn kompanen niet lang over na te denken. “We wilden het vooral niet te serieus houden. Een speelse naam die tot de verbeeldin­g spreekt van jong en oud, zoals de sprookjes van Toon Tellegen dat bijvoorbee­ld ook doen. In zijn bos kennen alle dieren elkaar, groot en klein.”

Wolfram ziet het als een mooie metafoor voor zijn eigen Beestenbos. “Wij richten ons op alle Antwerpena­ren, maar willen ook ten dienste van de buurt blijven staan. Niet evident, maar we zijn ervan overtuigd dat een authentiek buurtcafé zoiets kan verwezenli­jken.”

Sint-Andriespla­ats 17. Beestenbos opent op vrijdag 3 augustus

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Jago (links), Wolfram (midden) en Dries voor Beestenbos, hun nieuwe kroeg op de Sint-Andriespla­ats.
FOTO JORIS HERREGODS Jago (links), Wolfram (midden) en Dries voor Beestenbos, hun nieuwe kroeg op de Sint-Andriespla­ats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium